Vasa pitanja

 

Na ovoj stranici mozete postaviti bilo kakvo pitanje, a ja cu se potruditi da vam sto pre nadjem odgovor.

Angus Young, solo guitar AC/DC

Advertisements
 1. #1 od Munir, 22. Aprila 2010. - 20:27

  Što ne objaviš slovenački rulet uzeo prvu žrtvu

  • #2 od Angus Young, 22. Aprila 2010. - 21:30

   Ne mogu bas cesto objavljivati vesti tabloidnog tipa… Slovenacki rulet bih mogao objaviti negde u predahu. Nastojim da ipak zadrzim liniju aktuelnih desavanja vezano za politiku i ekonomiju.

 2. #3 od Munir, 6. Maja 2010. - 19:48

  Kakve si mi ono slike poslao.Još uvalio onu ikonicu koja škilji na jedno oko,stvarno si nestašan.Što se tiće one tepsije i sadržaja,sve mi je voda curila iz usta.Gdje me nađe.

  • #4 od Angus Young, 7. Maja 2010. - 01:49

   Ja sam samo prosledio ono sto je stiglo na moju e-mail adresu sa molbom da posaljem MUNIRU.
   I ja odradio, sve posteno 😀

 3. #5 od Munir, 13. Maja 2010. - 20:05

  Ti uvijek provjeravaš ko je izvor kad se neka informacija prenosi.Ako je RTS nakon pisanja Nezavisnih Novina o slučaju prodaje pušaka mafiji odmah skinuo sa sajta članak koji optužuje BiH vlasti,pa me čudi da to nisi uradio nakon mog reagovanja.

 4. #6 od Bela Lala, 13. Maja 2010. - 20:50

  O kakvoj tepsiji i vodi se radi!Da nije kakvo meso i gljive?Beli neko prezivljavanje ko u Rahmana.A Munire sada moram malo da te kritikujem.Sta si se nasnapio na Angusa.De predahni malo i pusti covjeka da po svojoj semi radi.Pa ne mora samo nase zelje ispunjavati, mora se malo i odmoriti.Pa ti mozda ne znas da on ima citav arsenal slika pa nam ih na kasikice protura bas zato da nekome voda ne curi.Najbolje da se mi “udruzimo”i objavljujemo sta nam i kada stima.Popola troskovi ono fifti -fifti i tocka t.j.tacka.Pitanje za Angusa cu docnije ,dok ga smislim.A mogu vala i jedno malecko pitanjce.Zasto gitarista stalo nastupa u kratkim hlacicama .A brz je ko Eustahije Brzic.Kako mu samo polazi za rukom to jest nogama da onakom brzinom se krece.

  • #7 od Munir, 13. Maja 2010. - 21:12

   Bela Lalo-Nemoj me z……… moram mu skrenutu pažnju da ne objavljuje dezinformacije i stvari koje nisu provjerene.Ja koji sam sarađivao sa SFOR.om 100% siguran da se ovakve stvari ne mogu dešavatiZato me čudi da nasjeda na laži Dževada Galijaševića koji je Dodikov savjetnik za terorizam.Ako je sajt RTS-a odmah skinuo tu vijest nakon pisanja Nezavisnih Novina ,onda je mogao i on.
   A što se tiće Eustahija brzića to mu je nasljedna osobina.Znaš onu pjesmu od Nervoznog Poštara; u moje drage noge ko u zeca,nema veze biće brza djeca.

 5. #8 od Bela Lala, 14. Maja 2010. - 05:27

  Evo jedno pitanjce na koje nikako da uganjam odgovor i rjesenje.Imam jednu patuljastu breskvicu i evo vec drugu godinu joj se svrce list.Nema nametnika (buba ) barem ih ne vidim a list je vec svrnut,pojedini dosli ko loptice.Sta da uradim.

  • #9 od Munir, 14. Maja 2010. - 11:34

   E ja ti nisam iz te branše.Ali da te priupitam nešto.Jesi li ti otfikarila grančice gdje ti se to pojavilo.Ako nisi ukloni te felerićne grančice,ili je na jesen dobro sve grančice dobro potkreši,možda će se na proljeće oporaviti.Ja to rezonski,bez neke naučne podloge.

 6. #10 od Bela Lala, 17. Maja 2010. - 09:45

  Pa rezonski je mogu otfikarit do korijena ali mi zao tako lijep behar ima i dugo ostane pa mi zao.Ona je sva svrnuta-listovi,neki se uvrnuli u “lopticu”a nema buba.Nije mi zbog ploda ali dok se listovi ne svrnu ona je toliko interesantna i lijepa.(ista ja ,pa mi zao)

 7. #11 od Munir, 17. Maja 2010. - 10:25

  Onda je najesen dobro potkreši,zaštiti je,pa če na proljeće biti valjda bolja.

 8. #12 od Bela Lala, 17. Maja 2010. - 11:53

  Mogla sam je kozmeticaru na tretman da bude jos ljepsa,ali hvala ti u svakom slucaju jer toga se zaista nisam sjetila.Mala je pa nece biti tesko zamotati je.

 9. #13 od Munir, 1. Juna 2010. - 10:56

  Kad srbi napišu o navodnoj upotrebi Bot-a pod hitno objaviš,a kad to suprotna strana uradi onda je to nevažno.

  • #14 od Angus Young, 1. Juna 2010. - 11:04

   Ako se odnosi ovo na moju moderaciju, postavi link i izvor aktuelne vesti i odmah cu objaviti.
   U svakodnevnom pregledu vesti nisam jos nasao neku temu o Bot-u. Poslednja je bila ona sto sam objavio.

   • #15 od Munir, 1. Juna 2010. - 14:05

    Pogledaj na Predloge

    • #16 od Munir, 1. Juna 2010. - 18:58

     Hvala,ne moraš objaviti.Vijest nije objavio srpski medij i odmah za tebe nije interesantna.Objavio je ljiljan.ba .Ovakve informacije srpski mediji nikad neče objaviti,jer bi onda radili protiv sebe.A ovo što je objavljeno narod ovog kraja je suočen sa karcinomom,sa teškim želučanim tegobama,kao i bolestima koje nisu specifićne za ovaj kraj.To na ovom portalu nema mjesta da se objavi .

     • #17 od Angus Young, 1. Juna 2010. - 22:43

      Objavio sam.
      Hvala na predlozima, Munire. Ponekad ne stignem da pregledam predloge za teme, pa sam zbog toga kasnio sa objavljivanjem.

      To je jedan i jedini razlog. Drugih razloga ili pristrasnosti na ovom blogu NEMA.

 10. #18 od Munir, 7. Juna 2010. - 06:49

  Što ne objaviš članak o oružju,poslao sam ga u nedelju na Predloge.Pozdrav.

 11. #19 od Munir, 20. Juna 2010. - 12:40

  Jesi li dobio članke iz BH Dana koje sam ti poslao na bsd-office@yahoo.com Interesuje li me da li ta veza funkcioniše.

  • #20 od Angus Young, 20. Juna 2010. - 13:20

   Nisam dobio, Munire.
   Adresa je : bsd_office@yahoo.com, a ne “bsd-office@yahoo.com”. Znaci , crtica je ispod (underline) a ne u sredini.
   Pokusaj ponovo da posaljes, ali na ovaj pravi e-mail.

 12. #23 od tamara, 29. Jula 2010. - 19:27

  Gde mogu da prijavim korupciju i neosnovano bogacenje nisam shvatila niti ima adresa pistaljka.rs konkretno

 13. #25 od caruga, 23. Avgusta 2010. - 06:55

  Bosanac test

  Bosanac test za sve one koji su rođeni u Bosni ili su porijeklom iz Bosne. Ovaj test sa sigurnošću pokazuje da li si onaj pravi, iskonski, originalni Bosanac slovenske kulture ili samo deklaratvini Bosanac, predstavnik arapskog kulturnog naslijeđa.

  Etnoloska napomena: Svaka grupacija ljudi koja pretenduje da bude poseban etnos mora da posjeduje neke odlike koje je determinišu kao takvu tj. kao poseban etnos. Odlike koje determinišu etnos su:

  – Jezik kao osnovna i najvažnija odlika
  – Kultura
  – Tradicija i običaji itd.

  1. Ako radije koristiš arapske i turske riječi tamo gdje postoje bosanski sinonimi, upotri…ljavaš glas H tamo gdje mu nije mjesto (meHko, truHlo, laHko) i pritom misliš da je baš ovo naprijed navedeno specifikum tvoga jezika ili determinanta koja odvaja tvoj jezik od jezika dugih entiteta u Bosni, onda garantovano nisi pravi Bosanac nego prestavnik arapskog kulturnog naslijeđa i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  Primjer za tačku broj jedan:
  Ako radije pozdravljaš svoje bližnje i poznanike na arapskom SELAM ALEJKUM ili turskom MERHABA, a na uštrb naših lijepih bosanskih pozdrava kao npr. POMOZ BOG ili DOBAR DAN ili ako koristiš arapski sinonim ALAH za našu riječ BOG itd.

  2. Ako svom djetetu ne bi mogao ni pod razno da daš neko od slijedećih bosanskih imena koja su inače zapisana na našim bosanskim stećcima, a koje pravi Bosanci nose i dan danas

  a) Vukašin
  b) Radovan
  c) Ljubiša

  onda garantovano nisi pravi Bosanac i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  3. Ako bi svom djetetu dao neko od slijedećih arapskih imena

  d) Muhamed
  e) Hamza
  f) Amir

  onda garantovano nisi pravi Bosanac, nego si prestavnik arapskog kulturnog naslijeđa i ne moras da ispunjavađ test dalje.

  4. Ako su tvoji preci odbacili bosansku slovensku kulturu i tradiciju i prihvatili arapsku, a ti misliš da je bas ta arapska kultura i tradicija specifikum tvog etnosa tj. ona karakteristika koja te razlikuje od drugih entiteta u Bosni, onda garantovano nisi pravi Bosanac nego si, kako to i sama logika pokazuje, prestavnik arapskog kultrurnog naslijeđa i ne moras da ispunjavaš test dalje.

  5. Ako misliš da su Turci „oslobodili” Bosnu 1463. godine ili ako sa sentimentalnošću gledaš na vremena Otomanskog Carstva, onda garantovano nisi pravi Bosanac, nego sa punim pravom nosiš naziv prestavnik arapskog kultrurnog naslijeđa i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  6. Ako ti je neko od predaka bio aktivni učesnik u vojsci nacističke Njemačke ili njene satelitske Nezavisne Države Hrvatske u II Svjetskom Ratu i pri tom ubijao Bosance, možda još ima malo nade za tebe, ali ako na tu činjenicu danas gledaš sa blagonaklonošću ili razumijevanjem, onda garantovano nisi pravi Bosanac i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  7. Ako su Talibani pokazivali simpatije za „tvoju” stranu u ovom posljednjem sukobu u Bosni ili ako su na „tvojoj” strani ratovali Mudžahedini, onda garantovano nisi pravi Bosanac, nego predstavnik arapskog kulturnog naslijeđa, kao uostalom i tvoja mudžahedinska braća i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  8. Ako misliš da se Alija Izetbegovic zalagao za amultietničku Bosnu, onda garantovano nisi pravi Bosanac, nego predstavnik arapskog kulturnog naslijeđa kao i Alija, kako mu to i samo ime govori, i ne moraš da ispunjavaš test dalje.

  9. Ako misliš da bosanski Srbi, predstavnici slovenske kulture, nisu pravi Bosanci ili ako misliš da je Bosanac/Bosnjak etnička odrednica, a ne geografska, onda garantovano nisi pravi Bosanac.

  Srecno!

 14. #26 od ciaociaoo, 20. Septembra 2010. - 15:56

  pozdrav ja koliko znam kultura potiče iz arabskog jezika jer toje prvi jezik koji je izgovoren na zemlji ja nebi otome mnogo pisao samo jedno pitanje mi muslimani verujemo u (ADEMA) ADAMA(NUHA ) NOJA (MUSA)MOJSIJA(ISA)ISUSA(MUHAMEDA)salallahu alehi ve selem a zašto drugi ne veruju u (MUHAMEDA)salallahu alehi ve selem i sada pitam se ko je u pravo mi štio poštujemo ono što i oni poštuju ili oni što ne poštuju (MUHAMEDA)salallahu alejhi ve selem čekam odgovor samo bes uvrede

 15. #27 od Bela Lala, 24. Oktobra 2010. - 23:23

  caruga bas si neka caruga. Koga i zasto to ti testiras? Sta hoces? Batine!A ti ciaomiao ne cekaj badava vec radi nesta,ne dangubi.Ime Poslanika Muhammeda se pise sa dva m i nije Noja nego Noa.Dokle te ba moram ispravljati.

 16. #28 od Bela Lala, 25. Oktobra 2010. - 08:22

  Zasto su neke fotografije ili likovi na TV zamagljeni?Jel to ima neki zakon (nedaj Boze)?Da li se taj zakon, ako ga ima (i kako mogu doci do tih informacija) treba ili mora primjeniti i na imena,koja se upotrebljavaju bez odobrenja,za koja se naknadno trazi odobrenje i to samo jedne strane (jednog roditelja).

 17. #29 od Bela Lala, 26. Novembra 2010. - 19:46

  Mozel mi neko objasniti pojam neovlasteno snimanje.Recimo diktafonom.Odem u komunalno direktor kulturno kaze “gospodjo molim vas dodjite u Ponedeljak”ja dodjem u Ponedeljak a on zabezeknuto “ko,ja vam rekao da dodjete,ne nisam”.Za sluzbenike opstinskih organa da i ne govorimo.Sto oni mogu slagati ni tri holpaka ne bi mogla za tri dana prevuc.Ti lijepo nabavis diktafon ili ukljucis tonsko snimanje na mobitelu a on ti rekne kako je to ne zakonito.A zakonito je da te prave budalom i da lazu do bola.Imal ista da je zakonito.Mislim na nas “talasiku”.Imamol ikakvo pravo,po zakonu.

  • #30 od Angus Young, 26. Novembra 2010. - 23:01

   Imas pravo na to , Lalo, kao dokaz na sudu da sluzbe i servisi gradjana LAZU.

   Podnesi tuzbu slobodno protiv njih.

   To sto te lazu je OHOLOST, BEZOBRAZLUK i zakonom krivicno delo.

   TUZI bandu.

 18. #31 od Bela Lala, 27. Novembra 2010. - 09:19

  Ma ja sam vec pokrenula neke “akcije”ali oni su jednostavno gluhi.GLUHI.BEZOBRAZNI.Ako nisi neko njihov i ako nisi “neko”niko te i ne slusa.Danas rekne sutra porekne i mozes samo blejet.Kada snimis postavljeno pitanje i odgovor onda to nije mjerodavno jer je protuzakonito.Samo njima je izgleda problem sto i ja kad se “ukopam” na jedno ne odustajem.Nemam niti namjeru da odustanem jeste da mi ugrozava finansije ali izdzao je Mujo i gore pa ce i ovo ako Bogda.Ma makar nece imati mira.Blokiraju pristup meil adresi ja posaljem postom,banda opet suti.E sada cu im na salter predati i da stavi muhur da je primio i to cu opeta snimiti sta mi odgovara pa nek tuze.

 19. #32 od Dule, 28. Decembra 2010. - 09:02

  Da li neko zna kako i zasto je kuca Semsi-bega Cavica postala novopazarska Gimnazija 1913. g? Hvala.

  • #33 od Angus Young, 28. Decembra 2010. - 09:17

   Zgrada je napravljena 1911. godine. Priča kaže da su vlasnici čuveni Semsi-beg i njegov brat Šemsular suvim zlatom plaćali da im se projektuje kuća kakvu su videli u Solunu. Tada je bila najlepša kuća u Novom Pazaru. Vlasnici nisu imali tu privilegiju da se usele u svoj novi dom. Pretekli su ih ratovi i ostale nesreće koje su nastajale. Smenjivale su se u njoj razne vojne uprave. Posle Drugog svetskog rata u tom prostoru bila je smeštena i jedna od ovdašnjih osnovnih škola, a onda je tu stigla uprava TP Uniprom…

 20. #34 od stefan, 11. Januara 2011. - 02:17

  Izetbegović je ocenio da će 2011. godina biti dobra godina, bolja od prethodne, i pored toga što je počela loše, sa određenim tenzijama!!
  E a zasto je pocela lose kako za ovih 11 dana da ova godina pocne lose?-od kud tako od jedanput da krene lose?

 21. #35 od Bela Lala, 11. Januara 2011. - 18:38

  Ma sta on zna kako ce biti.Oni znaju samo krast i lagati.

 22. #36 od Igor Kostelac, 29. Januara 2011. - 02:19

  Ne mogu komentirati na blogu angus young jesi li ti to mene blokirao ili ti nešto nije u redu?

  • #37 od Angus Young, 29. Januara 2011. - 09:14

   Ti si poslednji kog bih blokirao 🙂 (ako bih blokirao), ali na ovom blogu nema cenzure.
   Slucajno sam nasao tvoj komentar u SPAM porukama. Ne znam zaista odkud tamo…

 23. #38 od Bosnjak, 27. Marta 2011. - 13:20

  Nema nekih informacija o pucnjavi u Tutinu? Da li su uhvaceni pocinioci?

 24. #39 od Bosnjak, 21. Novembra 2011. - 16:53

  Jarane,zasto je uklonjen baner sa Linkom za filmove?

  • #40 od Angus Young, 22. Novembra 2011. - 08:56

   Dobio sam upozorenje od administratora wordpress-a da imam previse banera i da ovaj blog postaje komercijalan.
   Oni smatraju da je nedozvoljeno koristiti platformu wordpress u marketinske svrhe i na je neophodno da uklonim sve glavne banere.
   Zapretili su mi da ce ugasiti blog, ako njihova aniispam kontrola prikaze moj blog rizicnim.
   Izvinjavam se, ali sam morao…

 25. #42 od Bosnjak, 14. Decembra 2011. - 23:06

  Admin,sta nije ok pa ne mogu valjano,pratiti blog.Mislim,citati tekstove jer se po sredini javljaju neke paralelne linije? Samo se ovde javlja (misilm na blog https://focusnewsinfo.wordpress.com) po meni otkad je blog redizajniran.

  • #43 od Angus Young, 15. Decembra 2011. - 02:08

   Kod mene je sve u redu, Bosnjak.
   Mislim da je to neka greska do platforme wordpress.com…Nisam imao nikakvih poteskoca sto se tice azuriranja bloga.

 26. #44 od GAJO, 24. Decembra 2011. - 11:08

  k
  Kako mozemo objaviti prodaju nase nekretnine u pozegi preko vase agencije . imate dobrih informacija.

 27. #46 od suadkeka, 18. Januara 2012. - 12:29

  redovno citam vase clanke i zelim vam puno uspeha u radu ja sam makedonski gradanin i ziveo sam u grckoj gde sam radio da li moze da aktueliziras problem za ime izmedu makedonije i grcke da bi mogli gradani makedonije ili firom zivelii radili slobodno u grckoj i obratno

  • #47 od Angus Young, 18. Januara 2012. - 18:07

   Hvala na sugestiji, suadkeka.

   Potrudicu se da ubuduce azuriram sve tekstove vezano za desavanja u Makedoniji i Grckoj i posebno posvetim paznju odnosima izmedju ove dvije zemlje.

   Budite i dalje uz blog FOCUS.

 28. #48 od suadkeka, 19. Januara 2012. - 17:56

  postovani hvala sto si mi odgovorijo problem je jako seriozan i od negovog resena zavisi sudbina makedonije i grcke i naroda koji zive u makedoniji i grckoj pozdrav i uspeh sa tobom sam

 29. #49 od Muamer Logo, 23. Aprila 2012. - 07:13

  Poštovani mediji,

  Institut za razvoj mladih KULT prati sva društvena događanja koja se tiču mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Tako smo se susreli i s tekstom o mladome Mersadu Gušiću, koji prodaje fakultetsku diplomu u oglasima jer smatra da mu ništa ne vrijedi. Ovaj primjer mladog čovjeka s diplomom samo je jedan od mnogih nezaposlenih mladih, bilo sa srednjoškolskom ili visokoškolskom diplomom. Cijenimo hrabrost Mersada Gušića da na ovaj način skrene pažnju na probleme mladih u BiH, te smo mu stoga odlučili izići u susret s ponudom za posao. Iako Mersad nema radno ni volontersko iskustvo, te nema, kako on kaže, „štelu“ u našoj organizaciji, KULT mu je u svome timu osigurao plaćeni probni angažman u njegovoj struci.

  Mi smo spremni Mersada zadržati u svom timu ako pokaže znanje u svojoj struci (npr. na sociološkim istraživanjima), a pružit ćemo mu dodatna znanja i vještine o timskom radu, društvenom aktivizmu, javnom zagovaranju i drugim temama o kojima se nedovoljno govori u formalnom obrazovanju. Mersada ćemo također angažirati i u procesu donošenja zakona o volontiranju FBiH, koji je trenutno usvojen u Nacrtu i za koji se spremaju javne rasprave u svim kantonima.

  Mersad je na svome radnome mjestu već od danas, 23. aprila 2012. g.

  U nadi da ćemo ovim nastaviti priču o mladima i problemu nezaposlenosti, ali i mogućim rješenjima,
  srdačan pozdrav

 30. #50 od marina, 21. Oktobra 2012. - 16:21

  interesuje me zasto mojim ribicama otpada krljust? inace vodu menjam redovno, a povodom opadanja krljusti pocela sam da im stavljam kapi SAPROEX MIS.

 31. #52 od suadkeka, 18. Decembra 2012. - 08:08

  zivim u bugarskoj i zeleo bi da pitam ako mozes da nam odgovoris zasto bugarska i grcka pre da postanu clanovi evropske unije nije kazala da imaju narusene medususedska odnose i neresene probleme 60 godina sa albanijom makedonijom i srbijom i da su bugari maltretirani u tim drzavama a sada kad su clanice evropske unije traze prvo da se pobolsaju medususedski odnosi sa albanijom makedonijom i srbijom a posle da se primu u evropsku uniju i zasto evropa nije pitala albaniju makedoniju i srbiju kako zive albanci srbi i makedonci u bugarskoj i grckoj a posle da ih primi u evropsku uniju

 32. #53 od Angus Young, 18. Decembra 2012. - 09:50

  Odgovor je ovde: http://goo.gl/3MHHA

 33. #54 od Pavle, 5. Decembra 2013. - 13:20

  Angus, imas mejl u inbox-u komentara, imam pitanje u vezi fotki na sajtu. ako mozes posalji mi tvoj mejl ili tel. hvala

 34. #55 od Angus Young, 5. Decembra 2013. - 13:35

 35. #56 od suadkeka, 28. Maja 2014. - 09:00

  yugoslavija ukrajina

 36. #57 od Eyup Salih, 29. Septembra 2017. - 05:57

  Molim Fatih Hadzica da mi posalje hronogram koi postoi kod turbeta Uzickog Şejha Muhammeda na turskom persiskom jezuku
  hvala vam
  Ejup Salih /Makedonija

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s