Galijašević: U Sarajevu se nalazi komandni i operativni centar Islamske države

Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je Srni da je u Sarajevu uspostavljen operativni i komandni centar Islamske države za izvođenje terorističkih operacija u celoj Evropi i da se to jasno vidi s obzirom na činjenicu da su najvažniji ljudi iz sveta terorizma u Sarajevu i BiH.

Dževad Galijašević

Dževad Galijašević

On je naveo da Abu Hamza, koji predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i koji je bio važan oficir u odredu “El mudžahedin” i učestvovao u zločinima na području Ozrena i srednje Bosne, dolazi kod poglavara Islamske zajednice Huseina Kavazovića, gostuje na televizijama kao što su TV1, N1, daje izjave i kreće se ovom zemljom kao da prema njemu nisu preduzete nikakve mere nadzora.

Galijašević je podsetio da se u BiH vratilo i šest lica iz Gvantanama, petorica Alžiraca – Muhamed Abai Atidra, Muhamed Anesla, Lahdar Bumedien, Lahmar Saber, Omar Budel Hadž, te specijalista za eksplozive Tarik Mahmud el Savah i da je BiH prva u svetu po broju povratnika iz tog američkog zatvora.

Britanski novinari posetili su navodno “leglo” islamista u BiH, i evo šta su tamo našli

Islamska država je uspostavila uporište u srcu Evrope, a teroristi tajno kupuju zemlju u selu Ošve u BiH, koje je okruženo dubokom šumom, piše britanski list “Sandej miror”.

Istovremeno, u BiH boravi Imad Faragla el Nisri, koji je pre više od tri godine došao iz Egipta, gde je bio osuđen za napad na zapadne turiste u Luksoru, a koji je duhovni vođa svih mudžahedina i pisac knjige pod nazivom “Shvatanja koja trebamo promeniti”, a koja podrazumeva uvođenje nove verzije islama u BiH.

“Ni prema jednom od ovih lica ne vidim mere nadzora. Prema vehabijskim naseljima vidi se samo aktivnost reisa Kavazovića, koji sada u posetu prima Abu Hamzu, iako Abu Hamza nije bio nikad član Islamske zajednice BiH i iako je povezan sa najtežim zločinima, i on i jednica kojoj je pripadao”, naglasio je Galijašević.

On je ponovio da lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne dozvoljava bilo kakve mere u borbi protiv terorizma, pa ni onih najnužnijih.

“Što se više pominje borba protiv terorizma, to je manje te borbe kada je reč o Sarajevu. Laž je da uopšte postoji borba protiv terorizma”, rekao je Galijašević.

On je istakao da se Tužilaštvo BiH, na čelu sa Goranom Salihovićem i njegovim šefom kabineta Hasanom Plehom i “političkim pulenima”, direktno uključuje u političke procese i radi isključivo na političkom planu realizacije “Islamske deklaracije” Alije Izetbegovića.

“Ta deklaracija ima samo jedan cilj – da učvrsti vlast i moć Bakira Izetbegovića, da devastacijom institucija i neosnovanim napadima na bankarski sektor uništi Republiku Srpsku i, istovremeno, u Federaciji BiH promoviše Bakira Izebegovića u predsednika svih bošnjačkih političkih stranaka”, rekao je Galijašević.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s