Davutoglu najavio RAT: Branićemo istorijski Alepo

Turski premijer Ahmet Davutoglu poručio je da će Ankara vratiti “istorijski dug braći iz Alepa” koji su početkom 20. veka pomogli u odbrani Turske, preneli su danas turski mediji.

Davutoglu poručio je da će Ankara vratiti "istorijski dug braći iz Alepa"

Davutoglu poručio je da će Ankara vratiti “istorijski dug braći iz Alepa”

– Vratićemo svoj istorijski dug. Nekada, naša braća iz Alepa su branila naše gradove…, a sada ćemo mi braniti istorijski Alepo – rekao je Davutoglu.

Davutoglu je, na sastanku svoje Partije za pravdu i razvoj, rekao da “cela Turska stoji iza svojih branitelja”, prenela je RT.

Turski premijer je ovo izjavio nekoliko dana nakon što je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da Rusija ima ozbiljnih razloga da sumnja da Turska priprema vojni upad u Siriju.

– Rusko ministarstvo odbrane registruje sve veći broj znakova tajnih priprema turskih oružanih snaga za aktivne akcije na teritoriji Sirije – naveo je Konašenkov u saopštenju.

On je dodao i da Turska “snabdeva teroriste” u sirijskim gradovima Idlib i Alepo sa “ljudstvom i naoružanjem”, navodi RT.

Iz turske vlade je potom saopšteno da Ankara ne planira vojni napad na Siriju i da su priče u Rusiji o takvim akcijama propaganda.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s