ZA 23. novembar u Kulturnom centru u Novom Pazaru zakazan je koncert novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, njegov prvi koncert u karijeri u ovom kraju, na kome će osim hitova predstaviti i stihove iz još neobjavljene knjige “Kalendar mog detinjstva” (karte od danas u prodaji po ceni od 1.000 dinara). I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju Panonskog mornara, koji bi zbog velikog interesovanja mogao da održi i dva koncerta, na Balaševića su se obrušili mediji bliski muftiji Muameru Zukorliću tvrdnjom “da truje omladinu i svojim pesmama vređa inteligenciju i stvara duševni nemir”.

Tako portal “Sandžak pres” navodi da su Balaševićevu karijeru obeležili skandalozni tekstovi kojima je žario srca komunista da bi se dočepao vrha muzičke scene. Jedna od takvih pesama samoproglašenog Panonskog mornara jeste “Pesma o tetku”, u kojoj Balašević na najgnusniji način psuje i vređa Stvoritelja svih svetova – Boga uzvišenog. Iz Mešihata IZ u Srbiji juče nisu hteli da komentarišu pisanje ovog portala i napade na Balaševića, niti su se izjašnjavali da li se protive održavanju koncerta.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić kaže da pisanje portala neće uticati na održavanje koncerta i da za Balaševićevo gostovanje vlada nezapamćeno interesovanje Novopazaraca:

– Balašević je dobro došao u Novi Pazar!

SVUDA RADO VIĐEN

Balašević je sa ovacijama dočekan u Sarajevu, a njegovi koncerti bili su događaj za pamćenje i u drugim sredinama sa pretežno bošnjačko-muslimanskim stanovništvom. Kampanja koju su protiv njega poveli mediji bliski muftiji Zukorliću nikome nije jasna, pa ni većini Bošnjaka u Novom Pazaru koji u Balaševiću vide vrsnog umetnika i dokazanog borca za suživot, mir i zajedništvo.