Vlast: Vučić temelj; Opozicija: Iz SA ništa novo

Povodom posete Sarajevu stranke iz vlasti ističu premijera Vučića kao temelj stabilnosti, dok opozicija u porukama iz Sarajeva ne vidi ništa novo.

Foto: Tanjug

Za Srpsku naprednu stransku sarajevski susreti samo su potvrdili da je njihov lider stub regionalne stabilnosti. Kako kažu, referendum od kog ne odustaje Banjaluka ne predstavlja dodatni problem.

„Čuli ste juče gospodina Dodika koji je i sam izjavljivao da je izvučen iz konteksta, ali mislim da ne treba kontinuirano pričati o prošlosti, dajte da gledamo u budućnost, mislim da je ova poseta zaista važna jer je Aleksander Vučić dočekan uz najveće počasti, što je zaista važno, da smo potpisali sijaset sporazuma koji će omogućiti da se obe zemlje razvijaju“, navodi Aleksandar Jovičić.

„Mislim da je mnogo važnije danas raditi na pomirenju Srba i Bošnjaka što radi ova vlada zajedno sa premijerom i da podršku takvoj jednoj politici treba svi zajedno da damo“, kaže Žika Gojković iz Srpskog pokreta obnove.

Sarajevo i odnosi u regionu jesu važni, ali teme koje su tamo pokretane nisu nove, kritikuju demokrate i Nova stranka.

Referendum je tema koju Dodik nameće za unutrašnje potrebe, kaže Borislav Stefanović.

„To je Vučićeva glavobolja. Videlo se tokom razgovora u Sarajevu i tokom javnih nastupa da je to nešto što svi knjiže Aleksandru Vučiću – hajde objasni Miloradu Dodiku da to ne treba da radi, otprilike to tako izgleda“, navodi Stefanović.

„Njegova priča o referendumu je njegova mantra koje se on drži kao što se Vučić drži svoje da Srbija napreduje, iz Sarajeva ništa novo, i dalje su to predstave gde su glumci napredovali“, kaže Zoran Živković.

Vučićeva poseta Sarajevu bila je prva nakon incidenta koji se dogodio na obeležavanju 20 godina od genocida u Srebrenici.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s