Dodik: Podmukla politika prema Srbiji i Srbima i dalje traje

Dodik: Podmukla politika prema Srbiji i Srbima i dalje traje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se na osnovu površnog posmatranja vidi da se region Balkana drži kao stalna zona potencijalnog žarišta i zamrznutih sukoba, a da se prema Srbima vodi rigidna politika.

Kako prenosi Sputnjik, Dodik se složio sa ocenom premijera Srbije Aleksandra Vučića da je „očigledno da na Balkanu postoje sve veće tenzije i pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa“.

„Slažem se sa Vučićem i delim njegovu zabrinutost i njegov stav“, naveo je Dodik, dodajući da je nemoguće da spirala kazni za Srbe i srpski narod traje bez obzira na to koje su političke vlasti u Srbiji na sceni.

Prema mišiljenju predsednika RS, to govori da se zadržava jedna rigidna, podmukla politika prema Srbiji i srpskom narodu.

„Na Kosovu se to najbolje vidi. Bez obzira što se promenila vlast, i to nekoliko garnitura, i danas se kažnjava Srbija i srpski narod u konceptu koji je, po njima, navodno trebalo da kazni Slobodana Miloševića“, kazao je Dodik.

Dodik je istakao da „o tome kako stvari stoje u Bosni i Hercegovini nikada nisu ćutali“, ali kaže da je očigledno da u BiH postoji jedna struktura onih koji žele da zaštite nasilje međunarodnih predstavnika iz prošlost.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s