BNV saopštenjem po BDZ: Postavlja se pitanje u ime kojih Bošnjaka se oni ponašaju kao vazali beogradskog nacionalističkog režima!

BNV saopštenjem po BDZ: Postavlja se pitanje u ime kojih Bošnjaka se oni ponašaju kao vazali beogradskog nacionalističkog režima!

Varnice na relaciji SDA – BNV – BDZ Muamera Zukorlića. Najpre Zukorlićevi vijećnici nisu prisustvovali na obilježavanju godišnjice Samoopredeljenja koju je organizovala BNV juče u Hotelu Vrbak na kojoj je Ugljanin pozvao decu da grade državu

Sa druge strane Fehratović je rekao da veruje da će Ugljanin biti pametan i da će se zalagati za Sandžak kao prekograničnu evropsku regiju, na osnovu sporazuma koji već postoji u Crnoj Gori, a da će ustrajati i tražiti od državnih organa u Srbiji da to reše na sličan način. Nakon toga treba više raditi na poboljšanju uslova života svih naroda u Sandžaku, a svima je jasno, pa verujem i Ugljaninu, da je onaj koncept autonomije Sandžaka iz 1991. godine nerealan.

Ugljanin je juče izjavio:
“Na tom referendumu smo postavili čvrst temelj na kojem mladi treba da grade stabilnost i teritorijalnu autonomiju u kojoj će Bošnjaci živeti srećno i niko neće moći da ih gazi. Zato deco naša, imate dobar osnov, imate pravo i dokumenta na osnovu kojih imate pravo na državu. Pravite je i mi ćemo vam pomoći”, poručio je Ugljanin.

Obeležavanje “Dana samoopredeljenja” počelo je radnom sednicom kojoj su prisustvovali i odbornici sa liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, ali se oni nisu kasnije pojavili i na svečanoj sednici.

BNV je u današnjem saopštenju za javnost ocenilo da su čelnici BDZ-a, čiji članovi čine i većničku listu „za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ unutar BNV, na mitingu zloupotrebili bošnjačku nacionalnu zastavu u “pokušaju rušenja legitimnih državnih institucija sa ciljem da onemoguće ulazak Crne Gore u NATO”. Aludirajući na podršku koju je Zukorlićeva BDZ dala crnogorskoj opoziciji.

“Obzirom da se predstavljaju kao „Bošnjačka demokratska zajednica“ i lista „za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“, postavlja se pitanje u ime kojih Bošnjaka se oni ponašaju kao vazali beogradskog nacionalističkog režima”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, BNV je zabrinuto i zbog činjenice da većnici liste „za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ nisu prisustvovali na svečanosti povodom obilježavanja Dana samoopredjeljenja u Novom Pazaru.

Podsećanja radi, pre samo nedelju dana Ugljanin i Zukorlić boravili su zajedno na skupu u Prizrenu povodom svečanosti postavljanja kamena temeljca za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu.

uglj zuk

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s