BOSANSKI KONGRES: DOSTOJANSTVEN ODGOVOR BOSNJAKA NEGATORIMA GENOCIDA

Za poznavaoce situacije u BiH i na danasnjoj dzenazi u Srebrenici bila je vidljiva borba izmedju izdajnika na vlasti i neorganizovanog, ali dostojanstvenog naroda. Slobodno mozemo kazati, ovaj put je slobodarski narod pobijedio podmuklu izdaju bosnjackih politicara.

Nasi izdajnici su pozvali Vucica u Srebrenicu da bi ismijali nase dostojanstvo i nasu inteligenciju. Za tu priliku su izmanipulisali zene Srebrenice, najvece zrtve genocida, da bas one zakite srebrenickim cvijetom Vucica, otvorenog negatora genocida i predsjednika drzave koja je pocinila genocid i dalje ga negira i progoni branitelje svim mogucim sredstvima. Moze li iko zamisiliti da neka zrtva iz Aushwitza kiti ili se rukuje ili pokazuje bilo kakav prijateljski gest prema bilo kojem negatoru holokausta, i to pred svim svjetskim medijima. E to su nama smislili Bakir Izetbegovic i Camil Durakovic za ovu priliku, da zrtve kite predsjednika Srbije i negatora genocida kao zvanicni gest Bosnjaka, da potpuno zgaze nase dostojanstvo u ocima svijeta.

Komentatori svjetskih medija su objasnili da je zena koja stavlja srebrencki svijet na predsjednika Srbije imala “mnogo ubijenih u svojoj porodici”. Tom slikom, gdje ta naivna zena kiti Vucica, se siri nedvojbena poruka da su zrtve stavile sve iza sebe, kao da je pravda zadovoljena, kao da je sada sve u redu za njih?! A svi znaju ga je Vucic negator genocida!

Srecom, narod je, isto kao u ratu, i pored izdaje na vrhu instiktivno ispravno reagovao i ovdje, zvizdao cijelo vrijeme, i na kraju protjerao Vucica i time se ogradio od te podvale protiv naseg dostojanstva i inteligencije. Sta drugo kazati nego jedno velko bravo svim ucesnicima dzenaze koji su zvizdali Vucicu.

Osim toga, bilo je i drugih podvala i provokacija nasih neprijatelja, a bilo je i toboznjih tagbirasa, vjerovatno samo provokatora. Najveca podvala je i na ovoj dzenazi bila nosanje Turskih zastava. Sta mi imamo sa Turskom. Zar se oni koji nosaju turske zastave ne deklarisu kao poturice i time daju za pravo Raku Mladicu koji je osvajanje Srebrenice od Bosnjaka okarakterisao kao Oslobadjanje Srebrenice od Turaka. Svaki onaj koji istice tursku zastavu je samo cetnicki provokator, pocev od Mustafe Cerica koji se prvi dosjetio te podvale, pa do danasnjih provokatora na dzenazi, koji su sada mogo malobrojniji nego za vrijeme reisovanaja Mustafe Cerica.

U trentku kada je narod sasvim opravadno i dostojanstveno potjerao negatora genocida Vucuca iz Srebrenice, tada je jedan prvokator poceo vikati “tegbir”. Srecom, niko mu to nije prihvatio, te ni ta podvala nije uspjela. Da se iko sjetio i poceo vikati “Ovo je Bosna, to bi bia prava stvar.”

Velika pobjeda slobodarskog i dostojanstvenog naroda Bosne i Hercegovine je izvojevana time sto je bilo veoma mnogo zastava sa ljiljanima. Svaka cast onima koji su donijeli te zastave u Srebrenicu. Fenomantalna je ideja da su svi tabuti i svi mezari bili zakiceni zastavicama Republike BiH.  Ovu pobjedu dostojanstva naroda Bosne i Hercegovine uvecava cinjenica da se patrioti Republike BiH prkosno ponijeli te zastave i poslije prijetnji udruzenja srpskih cetnika iz Zvornika da ce napasti kolonu Marsa Spasa ukoliko u njoj bude zastava sa Ljiljanima.

A kako su svjetske agencije vidjele protjerivanje Vucica iz Srebrenice? Reakcije su uglavnom veoma dobre, svi shvataju da je to Vucic zasluzio. Na primjer, BBC je cijelu svoj izvjestaj snimio ispred velikog transparenta na kojem je pisala Vuciceva izjava: “Za jednog Srbina ubicemo 100 muslimana.” , uz prisustvo zastavnika Republike BiH. Kometator BBC-a je cak pojacao stvar u nasu korist dovodeci Vucica u vezu sa genocidom kao ministra u Vladi Slobodana Milosevica, u cijelom svijetu poznatog kao “Balkanski kasapin”.

Svaki gradjanin BiH, lojalan nasoj domovini, danas moze biti ponosan.

Zivjela Republika BiH. Pod nasom Zastavom, do nase Repubike.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s