Varnica u bure baruta po nečijem političkom nalogu

Čavić je ocijenio kako posljednjih nekoliko godina politička scena BiH ide u pravcu povećanja međuetničkih tenzija i da je vrhunac takve konfrontacije manifestiran jučer.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici ide na dušu onima koji su imali nadležnost za osiguranje skupa i da se tu mora provesti rigorozna i detaljna istraga.

“Ovo je ustvari bilo bacanje varnice u bure baruta. Netko je morao ubaciti varnicu po nečijem političkom nalogu. To nije bilo sponatno”, rekao je Čavić novinarima u Prijedoru.

On je ocijenio da posljednjih nekoliko godina politička scena BiH ide u pravcu povećanja međuetničkih tenzija i da je vrhunac takve konfrontacije manifestiran jučer.

“Nažalost, zakazale su i službe sigurnosti. Ovo je stvar koja se mora temeljito ispitati. Mnogo je tu bilo problema i propusta. To se nije smjelo dogoditi”, rekao je Čavić.

Govoreći o obnoviteljskoj skupštini Izvornog SDS-a, Čavić je rekao kako je to suvišno i kontraproduktivno i da te ljude, kako kaže, koristi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici kao instrument za borbu protiv SDS-a.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s