Ugljanin – Incident u Srebrenici su izveli neprijatelji srpskog i bošnjačkog naroda

sulejman ugljaninSDA Sandzaka izražava žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen predsjednik srpske Vlade Aleksandar Vučić i njegovi saradnici prilikom zvanične posjete Memorijalnom centru “Potoćari” u Srebrenici.

Civilizacijsko je pravilo, utemeljeno u tradiciji Bošnjaka, da je sveta dužnost poštovati legitimne predstavnike i uglednike svakog naroda.

U skladu sa tim SDA Sandžak kao legitimni predstavnik Bošnjaka u Srbiji oštro osuđuje nasilničko ponašanje sa izlivom mržnje i neprijateljstva neodgovornih pojedinaca prema legitimnom predstavniku srpskog naroda.

Obzirom na povod i mjesto dogadjaja, obilježavanja 20 godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice, ovo nije neočekivana reakcija na otvorenom prostoru među desetine hiljada ljudi sa dubokim emotivnim naboje. Imajući u vidu sve okolnosti potpunu odgovornost za ovaj događaj snose službe bezbjednosti Republike Srbije.

Ovaj kompletan događaj djelo je svih onih koji ne žele dobro srpskom i bošnjačkom narodu, koji su protiv vraćanja međunacionalnog povjerenja i saradnje na zajedničkom Evropskom putu

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s