U SJENICI POVEĆAN BROJ AZILANATA

Broj azilanata u Centru za azilante u Sjenici tokom prethodnog dana povćao se za 50, tako da su u njemu trenutno smeštene 142 osobe

Koordinator Centra Fiko Hamidović rekao je novopazarskom radiju Sto plus da se azilanti u ovoj opštini najčešće zadržavaju od sedam do 10 dana, a da od njih ne uzimaju podatke odakle dolaze, gde idu, kao i kako su doputovali do Sjenice.

“Oni se po dolasku prijavljuju policiji, gde dobiju odgovarajući dokument na osnovu kojeg mi popunjavamo prijavu o dolasku. Ta prijava sadrži lične podatke svake osobe, a nakon toga oni dobijaju smeštaj kod nas”, objasnio je Hamidović.

On je dodao da se zdravstvene kontrole azilanata obavljaju dva puta nedeljno, kao i da je Centar angažovao sopstveno vozilo koje ih po potrebi odvozi u sjeničku bolnicu.

Hamidović je istakao da azilanti uglavnom poštuju kodeks ponašanja u kampu, da su meštani dobro prihvatili njihovo prisustvo i da je njihova međusobna komunikacija dobra, što je retkost u Srbiji.

On očekuje povećanje broja azilanata u narednom periodu, jer je dosta izbeglica na putu ka Srbiji, a samim ti i ka izbegličkom kampu u Sjenici.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s