Novopazarska bolnica dobila nove aparate za neonatologiju

Novopazarska bolnica dobila nove aparate za neonatologiju

Fond B92 donirao je Službi neonatologije u Opštoj bolnici nove CTG aparate, pacijent-monitore i aspirator za trudnice u vrijednosti od 90 000 evra. Ovo je samo dio planiranog unapređenja neonatologije kroz različite projekte, a direktor Opšte bolnice, Mirsad Đerlek, najavio je i generalnu rekonstrukciju Ginekološko-akušerskog odeljenja sredstvima Turske razvojne agencije TIKA.

2015. Godini Opšta bolnica u Novom Pazaru na pragu je da realizuje nekoliko kapitalnih investicija. Osim Dijagnostičkog centra, koji je u fazi izgradnje, a čija je vrijednost od 4,5 do 5 miliona evra, važan projekat je i generalna rekonstrukcija Ginekološko-akušerskog odeljenja u vrijednosti od milion evra. Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek kaže da će radovi početi sredinom jula mjeseca.

“Mi već tri godine lobiramo za taj projekat kod Turske agencije TIKA i prema poslednjim podacima, tender je završen, izvođač radova je odabran, i radovi bi trebali da počnu sredinom jula mjeseca. Suvišno je govoriti koliko to znači za Novi Pazar i čitav region. Mi smo četvrto porodilište u Srbiji i ovde na ginekologiji se rade vrlo složene operacije i porođaji, tako da će ti novi uslovi biti od velikog značaja za naše majke, sestre, sve pacijentkinje koje koriste usluge ovog odjeljenja”, rekao je Đerlek.

Menadžment Opšte bolnice je odlučio j da prioritet u ovoj godini bude unapređenje Službe neonatologije. Do sada je u prekograničnoj saradnji sa Crnom Gorom realizovano niz projakta na tom planu, a veliki doprinos dala je i Fondacija B92 svojim dosadanjim zalaganjem i donacijama. Ovog puta ona je poklonila CTG aparate, pacijet- monitore i aspirator za trudnice, a sve u vrijednosti 90 hiljada evra.

“ Mnogo smo srećni zbog toga, ovi aparati su veoma korisni kod rizičnih trudnoća i za decu po rođenju”, kaže šef Službe za neonatologiju dr Suda Malićević.

Ovo nije prvi put da Fondacija B92 pomaže Opštoj bolnici. Podsjetimo, u akciji Bitka za bebe novopazarska bolnica je prošle godine dobila tri nova inkubatora, novi reanimacioni sto, infuzione pumpe i slično.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s