NEMAM JA VEZE S DŽIHADOM, ovo je zastava priznate zemlje i NORMALAN ŠEHADET NA NJOJ!

Argument veroučitelja Drekovića i onih koji tvrde da u novopazarskim školama ekstremizma nema ni u tragovima, urušava činjenica da fantomke ne spadaju u verska, niti u miroljubiva obeležja

Nakon pisanja Telegrafa o uznemirujućim fotografijama koje su osvanule na društvenim mrežama, a prikazuju novopazarske srednjoškolce koji poziraju sa fantomkama i islamskim obeležjima, i to uz prisustvo svog profesora veronauke, oglasila se školska uprava u Novom Pazaru, u kojoj negiraju da ima razloga za zabrinutost.

– Sve škole u Novom Pazaru i u Raškoj oblasti su bezbedne i u njima nema nikakvog islamskog niti bilo kog drugog ekstremizma, niti đaci pozivaju na džihad – kažu oni.

Na jednoj od fotografija, koje su izazvale uznemirenje i u novopazarskim školama – osim u srpskoj javnosti – nalazi se veroučitelj Dženan Dreković, koji je ranije predavao veronauku u nekoliko osnovnih i srednjih škola, a danas se – kao i unazad dve godine – nalazi u Luksemburgu, gde živi.

– Slike su nastale pre pet godina u jednoj novopazarskoj školi, ne sećam se imena učenika. Na njima nema ničeg strašnog, ni “dž” od džihada o kom govori profesor Trifunović (koji je na svom Tviteru objavio sporne slike, posle čega je i naš portal pisao o tome). Video sam preksinoć slike na internetu i šokirao sam se. Tužiću i njega i sve medije koji su me povezali sa ekstremizmom i džihadom – kaže Dreković, napominjući da je na slikama zastava međunarodno priznate islamske države, na kojoj je ispisan šehadet (molitva) koji muslimani širom sveta, pa i u Srbiji, izgovaraju svakodnevno i drže u svojim domovima.

Islamista iz al-Nusre u Idlibu, u Siriji, nakon osvajanja tog grada. Foto: Tanjug/AP

Direktor srednje tehničke škole u Novom Pazaru Nusret Murtezić seća se ovog veroučitelja.

RATNICI ISLAMSKE DRŽAVE U BOSNI: Teroristi kupuju zemlju na svega 260 km od Beograda! (VIDEO)

– Radio je 2011. u našoj školi i bio na listi Islamske zajednice u Srbiji, bio je miran i povučen i ni tada, a ni kasnije, nisam čuo ništa loše o njemu – kaže Murtezić.

Prema njegovim rečima, iako ne zna o kom se učeniku radi i gde je on sada, može “argumentovano” da tvrdi da ni u njegovoj, ni u drugim novopazarskim školama nema nikakvog islamskog ekstremizma, niti poziva na džihad.

Printskrin: Youtube/News of the World

Načelnik školske uprave u Novom Pazaru Mnesur Memić navodi da u školama za koje je nadležna školska uprava u Novom Pazaru nema nikakvog vrbovanja dece za džihad.

Ako se, kaže on, utvrdi da je ova slika nastala u nekoj od škola koje oni pokrivaju (Novi Pazar, Sjenica, Tutin) – tražiće odgovornost profesora i direktora škole – mada je nejasno zašto, ako se već na slici, kako kaže Dreković, nalaze regularna obeležja koja koriste svi muslimani.

Argument veroučitelja Drekovića, i onih koji tvrde da u novopazarskim školama ekstremizma nema ni u tragovima, urušava i činjenica da fantomke ne spadaju u verska, niti miroljubiva obeležja.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s