Platila 500 kazni, pa je pustili na slobodu!

Branka Milojević (52) iz Novog Pazara, posle 20 dana provedenih u požarevačkom zatvoru zbog prekršajnih kazni koje joj je sud izrekao zbog nedozvoljene buke iz njenog restorana, puštena je kući. Slobodu je „platila“ davno zarađenim novcem koji joj je njena bivša firma uplatila posle osam godina dugovanja.

Tužili je zbog buke: Branka Milojević

Tužili je zbog buke: Branka Milojević 

Branka je uhapšena tokom razgovora u Prekršajnom sudu u Novom Pazaru, zbog neplaćenih kazni od 200.000 dinara. Restoranu čiji je ona vlasnik, za nešto više od godinu dana napisano je oko 500 prijava za nedozvoljenu buku.

Kako je ranije za „Alo!“ pričala Branka, angažovana je i agencija za merenje buke i tom prilikom je utvrđeno da nema prekoračenja, a to je potvrdila i nadležna inspekcija. Ona je za naš list ispričala da je pala u svojevrsnu nemilost načelnika PU Novi Pazar Dragana Terzića, koji joj se sveti zbog toga što je njen sin Ivan, inače policajac, za vreme godišnjeg odmora samoinicijativno stao u zaštitu tamošnjeg Višeg javnog tužioca. Javni tužilac je dobijao pretnje zbog svog profesionalnog angažmana, a sa njim je prvi čovek novopazarske policije u sukobu.
Posle pisanja „Alo!“, sredinom aprila, građani Novog Pazara su za samo jedan dan prikupili 200.000 dinara, pa su se Brankina rodbina i prijatelji nadali da više nema prepreka da žena koja je lečena na onkologiji i dalje bude u zatvoru.
– Nisam znala da li da plačem ili da se radujem. Ganula me je solidarnost naših sugrađana, prijatelja, poznanika… Ipak mi je radost kratko trajala, jer je odmah stigla i vest da ne mogu da izađem iz zatvora dok se ne utvrdi da li još nešto dugujem na ime tih kazni. Pronašli su da dugujem još 140.000 dinara, a ja novca nemam jer od tog restorančića izdržavam i starijeg sina koji je od detinjstva invalid – ispričala nam je Branka.
Branku vera nije napuštala da će, kako kaže, pravda pobediti i da će je „Bog pogledati”, a to se i ostvarilo. Naime, iz tekstilnog kombinata u kojem je nekada bila zaposlena, posle osmogodišnjeg dugovanja, juče je na njen račun “legao” novac na ime neisplaćenih plata koje je davno zaradila. Njime je platila svih, oko 500 prekršajnih kazni, što je, verovatno, rekord među njenim kolegama, restorandžijama.
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s