Novi Pazar u Savama(ha)li

Celodnevni program „ Novi Pazar u Savamali“ posvećen novopazarskoj kulturi biće održan u četvrtak u Beogradu, u Mikser Hausu, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa istorijom i multikulturalnošću ovog grada.

„Program je osmišljen tako da predstavi jedan deo kreativne scene i autora iz Novog Pazara iz raznih sfera umetnosti i urbane kulture. Ovaj grad će beogradskoj publici biti predstavljen kao kreativna fuzija ideja kroz prizmu univerzalnih gradjanskih vrednosti“, saopšteno je iz Mikser Hausa.

U saopstenju se ističe da Novi Pazar svoju multikulturalnost promoviše kao prednost i tradiciju gradjanske širine, plasirajući pozitivnu energiju publici kao odgovor na devijaciju sistema vrednosti i realnost vremena u kojem živimo.

Program počinje u 15 sati predstavljanjem slanih i slatkih specijaliteta iz ovog grada, emitovanjem video propagandnog sadržaja, umetničkom instalacijom „Ljute face“- Džemila Ličine, kao i snimanjem video poruka.

U 18 sati je predvidjena tribina „Ko je i šta je Novi Pazar, ko su i šta su Novopazarci“, u kojoj će učestvovati Goran Bašić, Dragica Premović, Branislav Trifunović, Višnja Kisić, Semih Durović, Srdjan Stojanović i Ivan Ejub Kostić, a razgovor će moderirati Aida Ćorović.

Organizatori za 20 sati najavljuju otvaranje izložbe Foto- kino kluba Novi Pazar, promociju i razgovor sa novopazarsim piscima, kao i pozorišnju predstavu „Beton mahala“ u Zvezdara teatru, koju izvodi osam mladih novopazarskih glumaca, u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića.

Program se zavrsava koncertom novopazarskog benda „Gospodjo, bate“ i promocijom njihovog prvog albuma „Šta je u rupu“, koji počinje u 22 sata u Mikser Hausu.

Beogradjani su do sada imali priliku da se u Mikser Hausu upoznaju sa kulturama i lepotama Splita, Rijeke i Sarajeva.


Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s