Ugljanin: Ne plašiti Bošnjake

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin ocenio je da postoji zasrašivanje Bošnjaka u Sandžaku.

Foto: Tanjug

On je naveo da “neki srpski mediji i neodgovorni politički zvaničnici” pokušavaju da povežu Bošnjake u Srbiji sa svim nemilim događajima u svetu i da ih zastrašuju pojačavanjem policijskih snaga u Sandžaku.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao i da je “odnos države prema Bošnjacima u Srbiji neprihvatljiv i neodrživ i da se mora učiniti sve da se praksa zastrašivanja Bošnjaka prekine”

Prema njegovim rečima, stiče se utisak da oni jedva čekaju “da povećaju mere bezbednosti u Sandžaku, pojačaju policijske snage i na taj način priprete Bošnjacima”, saopštio je BNV.

“Imamo i sad najnoviji slučaj, koji se desio u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini, van naših granica, i to je državni vrh iskoristio da pripreti Bošnjacima Sandžaka”, rekao je Ugljanin, koji je lider Stranke demokratske akcije.

On je naveo i da su “Bošnjaci svih ovih godina pokazali da su jedan narod koji aktivno učestvuje u demokratskim procesima u zemlji, da su miran i civilizovan narod i da zaslužuju adekvatnu pažnju i poštovanje”.

“Cilj ove konferencije jeste da skrenemo pažnju u ime BNV, da pozovemo državne organe da prestanu da koriste policiju, koju mi plaćamo, tužilaštvo koje mi plaćamo, bezbednosne agencije koje, takode, mi kao građani plaćamo, protiv Bošnjaka”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, na ovaj način šalje se poruku Bošnjacima Sandžaka “da su dežurni krivci i da im u ovoj državi nije mesto”, šalje se poruka investitorima da ne investiraju u ovaj kraj…”a to moramo da promenimo”.

Ugljanin, koji je i poslanik u Skupštini Sbije je naveo da su poslanici manjinskog poslaničkog kluba više puta iznosili stavove BNV u parlamentu ali “nisu dobili ni jedan jedini adekvatan odgovor na postavljena pitanja”.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s