Informer: Vehabije otele devojku iz Beograda

Ana Rašković (18) iz Beograda, čiji su roditelji tvrdili da su je otele vehabije sa namerom da je prebace u Bosnu, pronađena je u četvrtak u Beogradu. Kako piše “Informer”, devojka je uočena u beogradskoj Bajrakli džamiji i na ispitivanju je u policiji.

Tinejdžerka pod uticajem izvesne Ismete prešla u islam

“Informer” je objavio da je devojka danas primećena u Bajrakli džamiji u Beogradu, a video ju je imam Ramadan, koji je odmah pozvao njene roditelje i policiju. Ona se pripadnicima MUP predstavila kao Safija Minela, ime pod kojim je imala profile na društvenim mrežama, a kod sebe nije imala ni jedan lični dokument. Sa ocem je odvedena u policijsku stanicu u kojoj će pokušati da otkriju na koji način ju je izvesna Ismeta vrbovala i pokušala da odvede u Mali Zvornik.

Roditelji mlade Beograđanke su za medije ispričali da su džihadisti oteli njihovu ćerku i plašili su se da će biti iskorišćena za terorističke napade ili trgovinu organima. Jasna i Dragan Rašković saznali su da je njihovu ćerku vrbovala izvesna Ismeta koja ju je, kako kažu, potom otela.

Oni misle da je Ismeta planirala da Anu prebaci u Mali Zvornik, a odatle u Bosnu, na teritoriju vehabija. Kažu da celu situaciju otežava činjenica da policija ne može da im pomogne jer im je ćerka punoletna.

Pošto im je ćerka nestala Raškovići su u porodičnom stanu pronašli Anine sveske sa molitvama, pričama o Alahu i skicama Malog Zvornika.

– Primetili smo mesecima unazad da nešto nije u redu i da nam je dete postalo opsednuto islamom… Čak dva Fejsbuk profila smo morali da joj ugasimo jer se stalno dopisivala sa muslimanima. Na Tviteru se predstavljala kao Safija Minela! Sve češće je nosila marame, čitala je knjige poput “Sultanijinog vrta” i mnogo vremena je provodila u džamiji. Svinjetinu je prestala da jede, govorila da mora da se hrani po HALAL-u… A onda je jednostavno u petak 24. aprila nestala – pričaju Raškovići.

U Aninim sveskama stalno se ponavljalo ime Ismete koja je, kako piše “Informer”, šefica ozloglašene “Zvorničke ćelije” koja vrbuje devojčice po Srbiji.

– Ana je na nekoliko stranica doslovce napisala: “Želim da se vratim teta Ismeti i Bajrakli džamiji”. Kako su ispričali muslimani koje poznajemo, njena povodljivost, povučenost i psihička labilnost predstavljaju idealan profil za bombaša samoubicu – rekla je majka Jasna.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s