INSTITUCIJE SAUČESNICI U ZLOČINIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Autor: B.net

U napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubijen je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je Nerdin Ibrić (24) iz sela Kučić Kula u Sapni kod Zvornika, koji je ubijen u razmjeni vatre sa policijom. Poznato je da je Nerdin Ibrić imao godinu dana kada su 1. juna 1992. godine pripadnici vojske genocidne tvorevine s pripadnicima zvorničke policije, vojnih i paravojnih jedinica iz Srbije i Crne Gore, odveli i strijeljali njegovog oca Sejfu. Njegov otac sa još oko 750 Bošnjaka iz tog sela žrtve su srpsko-crnogorskog genocida koji je počinjen 1992. godine. Sejfu i ostale zarobljene su odveli u Bijeli Potok, nako toga na nepoznatoj lokaciji svi su pobijeni.

Već su mediji u BiH i regionu objavili da su svi trojica policajaca osumnjičeni za ratne zločine i genocid nad Bošnjacima. Naglašavamo, pomenuti policajci nalaze se na spisku pripadnika policije Republike Srpske koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici koji je sačinila Komisija za Srebrenicu. Sa stotine pisama, saopćenja, izjava i pritužbi oglašavale su se preživjele žrtve genocida iz svih gradova u BiH, posebno iz Podrinja, i ukazivali da su u policiji zaposleni oni koji su učestvovali u zločinima genocida i istrebljenja Bošnjaka.

Bez namjere opravdavanja povoda i napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, ubistvo policajca Đurića te i napadača Ibrića, kao i ranjavanje policajaca Gajića i Milovanovića, ovdje se postavlja pitanje Tužilaštvu, pravosudnim institucijama u BiH i OHR-u koji gospodari BiH, kao i političkom estabilišmentu u BiH i oba entiteta, kako je moguće da osobe koje su osumnjičene za genocid nad Bošnjacima rade u policiji??? S tim činom odobravanja i necivilizacijskog prešućivanja, svi su saučesnici u zločinu na Policijsku stanicu u Zvorniku.

Da li je u pitanju osveta ili ne, neka se bave institucije sistema države BiH, ali je nedopustivo da žrtve genocida 23 godine čekaju pravdu, dok se ratni zločnci mirno šetaju, kese im se u lice, čak što više rade u institucijama države BiH i entiteta.

U svakom slučaju danas je u entitetima Dan žalosti, ne znamo da li je i u državi BiH, žalit će se za ubijenim policajcem, sigurni smo da se žrtava genocida niko neće sjetiti, posebno ne u genocidnoj tvorevini čije rukovodstvo punih 20 godina negira genocid, ismijava žrtve, blokira uzglasavanje Rezolucije i usvajanja Zakona za kažnjavanje negiranja genocida… Jedno se nadamo, da će ova osveta (kako se naslućuje i koja nije strana u balkanskim državicama), a koja jeste vid slabosti, biti preokret u bh. društvu, da će svi ratni zločnci biti pohapšeni i da će im se suditi i biti kažnjeni visokim kaznama, da bar na taj način pravda bude zadovoljena i porodice žrtava genocida osjete bar djelić brige od državnih i entiteskih institucija koje se baš sada moraju pozabaviti da utvrde liste zločinaca koji rade u bilo kojim institucijama ali i oni koji se u četničkim uniformama postrojavaju u gradovima u BiH. Takvima jeste mjesto iza rešetaka! Građanima je potreban mir i sloboda. Ako se to ne dogodi, džaba pisma, saopćenja, osuđivanja ali i trčkaranja od Banja Luke do Beograda. Cijeli region je na gubitku!


Dio liste osumnjičenih za genocid među kojima su policajci Dragan Đurić i Željko Gajić
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s