DŽABA SMO SE BRIJALI – SVI SMO VEHABIJE!

Autor: Muhamed Mahmutović

Muhamed MAHMUTOVIĆ: Situacija oko ovog slučaja je tako očito orkestrirana i spremno dočekana da graniči s naučnom fantastikom. Sve redkacije su imale spremne naslove, “eksperti” svoje analize, Dodik ima upaljen avion spreman za polijetanje u Beograd, informacije za strane medije su otišle istog trenutka.., da bi se ovoga i najbolji režiseri postidjeli!

Mladić koji je juče u Zvorniku ubio policajca i pri tom bio i sam ubijen učinio je veliku uslugu Miloradu Dodiku, koji nam je demonstriarao neviđenu sposobnost kapitaliziranja svakog događaja koji njemu ide u prilog.

Sasvim je sigurno da se ni on ni njegovi “eksperti” neće baviti psihološkim profilom tog mladića. Nikoga ne zanimaju traume i odrastanje Nerdina Ibrića bez oca Sejfe kojeg su u genocidu 1992., ubili prije Karadžićevi a sada Dodikovi aktuelni policajci. On je, prema tvrdnjama srpskih zvaničnika a doslovno su prenijeli i njihovi mediji, uzviknuo “Alahu eGber”, a ne znaju da to u prijevodu znači – Bog je prašina, prije nego je počeo pucati. To garantuju svojom “časnom” besjedom, jer drugoga dokaza za to nema. Tu je Gospodar razotkrio njihovu spletku, jer bi mladić koji je odlučino preseliti sa šehadetom sasvim sigurno znao reći – Bog je najveći ili Allahu Ekber! Jedno slovo potpuno mijenja suštinu, ali odkud će to znati, Milorad Dodik, Fahrudin Radončić, Dževad Galijašević…?

Svi mediji u Srbiji i manjem entitetu, potpomognuti sa mnogim federalnim odmah su prihvatili tezu da se radi o terorizmu i da je počinilac u najmanju ruku vehabija, ako ne i sami Idilovac!
Poslije ponoći je već mrtvi mladić “napravio profil sa zastavom IDILA”, neka se nađe, zlu ne trebalo!

Mali problem je nastao kad su ustanovili da nema brade, ali su se veoma brzo prestrojili i našli odgovarajući termin “prikriveni vehabija”! E to bi otprilike značilo da smo se svi mi dosad uzalud brijali, da smo svi mi za njih nekakva opasnost koju sasvim slučajno zovu vehabije. Jednaki smo za njih sa bradom i bez nje, kao što smo 1992. svi bili balije. Najviše su se tad iživljavali nad onima koji su govorili “ja s vjerom nemam ništa, ja sam sasvim slučajno musliman”…!

Kad će Bošnjo doći pameti? Kad će naučiti nešto iz ovoga i početi njih sve smatrati prikrivenim četnicima, a ne udarati na nas koji na to javno ukazujemo, kako nisu svi isti i kako “treba gledati naprijed bla, bla, bla..! Treba gledati, ali SPREMAN!

Zato dragi moji, prodajite te plazma televizore na kojima su vam zaglupili djecu uz pinkove, farme, parove… i spremite se za reprizu 1992. godine. Kad preko Drine dođe počasni građanin Novog Pazara, Aleksandar Vučić, sa bratijom, ionako ćete ostati bez televizora!

Hajka se sad može nastaviti, ali sad na sve Bošnjake-muslimane, jer ako su dosad bili po ustavni poredak države, Evrope i svijeta opasni muslimani s bradom, sad su postali opasni svi!
Sezona lova na muslimane s bradom i bez nje može početi, a to su jedva dočekali svjetski mediji koji za ovo pripremaju teren od famoznih napada u New Yorku 11. septembra!


SAMOZVANI EKSPERTI I BILTEN ZA PODVALJIVANJE TERORIZMA BOŠNJACIMA

U roku od sahat-dva svi su znali za “teroristički čin” i već predviđaju mnogo strašne događaje nakon ovoga.

Dodikovi mediji ubistvo nazivaju “napad na srpsku” i panično pozivaju Srbiju u pomoć koja po njihovoj vlastitoj interpretaciji Dejtonskog sporazuma ima pravo ponovo napasti BiH!
Prije tačno godinu dana u istom ovom gradu je Srbin Nikola Josić, sjekirom ubio osamdesetdvogodišnjeg povratnika Ahmeta Hasanovića, koji mu je nekakvim čudom izmakao ‘92. godine!
Taj slučaj je prošao potpuno neopženo pored domaćih medija i jedva se o njemu može naći traga, a do stranih ni u najluđim snovima nije mogao doći.

Dakako da nije bilo riječi o terorizmu, niti se spominjala vjera počinioca, nego je slučaj sveden na nerščišćene komšijske odnose i začas je sve zataškano!


Nerdin Ibrić sin Sejfe kojeg su zvornički policijaci ubili u genocidu 1992. godine

Bakir Izetbegović nije odletio Erdoganu na konsultacije, Dževad Galijašević, Miroslav Lazanski i ostali “eksperti” su se spremali za godišnje odmore…Nikola Josić danas slobodno šeta po Zvorniku, zaboravljen od svih!

Situacija oko ovog slučaja je tako očito orkestrirana i spremno dočekana da graniči s naučnom fantastikom. Sve redkacije su imale spremne naslove, “eksperti” svoje analize, Dodik ima upaljen avion spreman za polijetanje u Beograd, informacije za strane medije su otišle istog trenutka.., da bi se ovoga i najbolji režiseri postidjeli!

Baš fascinira ta spremnost kojom je dočekana osveta ovog mladića, koja je ujedno prvi takav slučaj kod Bošnjaka!

Fascinira i to koliko je Bošnjaka spremno odmah prihvatiti ovu igru koja bi i njih na kraju mogla koštati života.

Posebno fascinira što oni bošnjački političari koji su trebali dignuti sav svijet na noge kad su zvjerski ubijeni Ahmet i mnogi drugi povratnici, sad prihvataju priču srpsko-izraelskih obavještajnih službi i puna su im usta terorizma!

Sad smo svi vehabije, kao što smo, ne tako davno, bili balije, pa ma kako se neki trudili da pokažu kako ih “vjera ne zanima” i kako su sasvim slučajno muslimani!

Takvima su, ne tako davno, bili napunjeni logori širom BiH!

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s