Zukorlić: Napad nije slučajan

 Napad na policijsku stanicu u Zvorniku ne može da koristi ni Bosni ni Bošnjacima, naveo je sandžački muftija Muamer Zukorlić, dodajući da napad nije slučajan.

Foto: Tanjug

“Nije slučajno da krvavi napad na policijsku stanicu u Zvorniku dolazi samo nekoliko dana nakon najave predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je spreman na sveopšti dijalog srpskog i bošnjačkog naroda”, naveo je muftija.

Zato, kako navodi, pozadinu krvavog napada u Zvorniku treba potražiti među onima koji priželjkuju cepanje i uništenje bosanske države.

Osim toga, Zukorlić je istakao da je napad za svaku osudu i da predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

On je istakao da će, kako kaže, ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu, koje veruju u zajedničku budućnost i rešavanje problema dijalogom, pobediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje ličnih i uskopolitičkih interesa i privilegija.

“Ubiti jednog nevinog čoveka je kao ubiti celo čovječanstvo”, upozorio je muftija Zukorlić i dodao da je svaki musliman obavezan da poštuje ovaj princip, kojim se očituje stav islama prema životu čoveka.

“Oni koji u ime islama nasilno prolivaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima”, izričit je muftija.

Uprkos svemu što su preživeli, podseća on, Bošnjaci su dokazali nadmoć nad osvetom i nasiljem.

“Zato bošnjački narod ne može stati iza ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca koji ili nisu razumeli veru, ili su zloupotrijebljeni”, naveo je Zukorlić.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s