MOGUĆI NOVI NAPADI Specijalne jedinice čuvaju Zvornik, obezbeđenje u školama i vrtićima

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, pozvao je u Zvorniku sve građane da ostanu mirni, ističući da će policija, u skladu s svojim ovlašćenjima, istražiti napad na policijsku stanicu u toj opštini. Obavještajno-sigurnosna agencija sinoć je obavestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH.

Ministar Dragan Lukač sa pripadnicima policije na mestu napada u Zvorniku

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, izvršio je Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika, a Lukač kaže da se po informacijama s kojima sada raspolažu radi o “terorističkom činu”.

 “Pozivam sve građane da ostanu mirni i svi će dobiti kompletnu informaciju o čemu se zapravo radi”, rekao je Lukač, koji je posle sinoćnjeg napada na policijsku stanicu hitno otišao u Zvornik i najavio da će ostati u toj opštini i tokom noći.

On je za RTRS rekao da se nada da neće doći do bilo kakve osvete ili bilo čega što bi moglo da uznemiri RS i BiH i da će policija preduzeti mere da zaštiti sve građane.

Obavještajno-sigurnosna agencija sinoć je obavestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH.

Sve upućuje na veze sa vehabijskim pokretom – Dragan Lukač

Lukač je rekao i da su “od jednog policajca, bošnjačke nacionalnosti u Zvorniku, dobili informaciju da se Ibrić poslednjih meseci čudno ponašao i da se prilikom molitve u džamiji posebno izdvajao, da je klanjao po vehabijskim običajima”.
“Sve upućuje da je vezan s vehabijskim pokretom. Videćemo da li je povezan s drugim licima i da li je ovo planirani i pojedinačni napad”, rekao je Lukač.
Lukač je ponovio da je stepen bezbednosti u svim stanicama policije podignut na najviši mogući nivo, kao i da će danas biti obezbeđeni škole i vrtići.
Lukač je potvrdio da je naredio da Specijalna jedinica policije RS krene prema Bijeljini i Zvorniku kako na tom području, eventualno, ne bi došlo do nekih drugih aktivnosti i kako bi se izbegli mogući incidenti.
Lukač je kazao i da je razgovarao s ministrom za bezbednost Draganom Mektićem i direktorom SIPA-e Goranom Zubcem i da se očekuje dolazak tužilaca BiH u Zvornik koji će voditi istragu, budući, kako je naveo, da se radi o terorističkom činu.

STEVANOVIĆ: GRAĐANI DA NE KORISTE GOVOR MRŽNJE

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izrazio je nadu da je ovo pojedinačni akt, te pozvao sve građane Zvornika i RS da ostanu uzdržani, te da ne koriste govor mržnje na društvenim mrežama.

– Ovaj akt nas obavezuje da u budućnosti prepoznamo takve ljude, kako se slični slučajevi ne bi dešavali – zaključio je Stevanović.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s