SEAD ŠAĆIROVIĆ NAPUSTIO ZUKORLIĆA

Sead Šaćirović, svojevremeno jedan od glavnih „jastrebova“ muftije Muamera Zukorlića, napustio je Bošnjačku demokratsku zajednicu i zaposlio se u opštini Novi Pazar kojom upravlja SDP Rasima Ljajića. Šaćirović je poznat po tome što je pretio srpskoj policiji na protestima pre pet godina, nazivajući njene pripadnike četnicima i koljačima.

Srpsku policiju nazivao četnicima i koljačima: Sead Šaćirović

Srpsku policiju nazivao četnicima i koljačima: Sead Šaćirović

Prema informacijama koje su potvrđene u izvorima bliskim SDP-u, Šaćirović će raditi u informativnoj službi opštine, a Zukorlića je napustio zato što se njegova stranka u poslednje vreme našla u velikim finansijskim problemima. Prema ovim izvorima, Šaćirović nije jedini, i ovih dana se očekuje još prebega iz muftijinog okruženja.

– Muftija nema para kao nekada i trenutno je u situaciji da ga napuštaju i najodaniji saradnici. Takav je slučaj i sa bivšim hodžom Šaćirovićem, koji se za redovnu platu okrenuo na drugu stranu, bez obzira što je nekada bio najglasniji među fanatičnim pristalicama Zukorlića – tvrdi izvor.

Ostavio Muftiju, prešao kod Rasima: Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić

Ostavio Muftiju, prešao kod Rasima: Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić

Svoju političku karijeru, ovaj bivši hodža, započeo je čuvenim govorom tokom protesta 2010. u Novom Pazaru, koji su organizovale pristalice muftije Muamera Zukorlića zbog spora sa Gradskom uprvom oko gradnje lokalnog vrtića. Šaćirović je ispred pripadnika policije održao veoma zapaljiv govor.

– Vi ste klali po Bosni, vi koljete po Kosovu, vi hoćete to i ovde da radite. Upamtite da to ne možete ovde da radite! Moja glava može da ode, ali vi ovaj narod ne možete da ubijete nikad. To upamtite, gospodo četnici! Upamtite što vam kažem, ja Sead-efendija – poručio je Šaćirović policajcima tokom protesta.
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s