Student iz Sjenice: Srbijo, spasi me iz Jemena

Student iz Sjenice Suad Dacić nije uspeo da napusti Jemen pre početka vazdušnih napada koalicije arapskih zemalja, predvođenih Saudijskom Arabijom, na snage šiitskih pobunjenika koje kontrolišu većinu teritorije ove države, pa i prestonicu Sanu u kojoj Dacić studira.

Suad Dacić

On se javio porodici i predstavicima Islamske zajednice (IZ) u Srbiji koje je zamolio da apeluju na državne organe da ga što pre evakuišu iz ratom zahvaćenog Jemena.

– Suad je planirao da napusti Jemen, ali su u trenutku kada je trebalo da poleti sa aerodroma koalicione snage bombardovale pistu i on je ostao zarobljen u Sani. Jemen su, preko svojih ambasada, napustili gotovo svi strani državljani, ali Dacić nije imao kome da se obrati jer Srbija nema ambasadu u Jemenu – kažu u IZ u Srbiji čiju Medresu je Suad završio pre odlaska na studije.

Suad sa kolegama u Jemenu

Oni pozivaju državu Srbiju, pre svega Ministarstvo inostranih poslova, da ulože diplomatske napore kako bi pomogli Daciću da što pre napusti Sanu u kojoj bukti građanski rat između šiitskih pobunjenika, regularne vojske Jemena i članova Al Kaide.

Saudijska Arabija i još devet arapskih zemalja počele su bombardovanje položaja oružanih formacija šiita kako bi sprečili njihovu ofanzivu i preuzimanje kontrole nad celom zemljom.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s