Sukob obezbeđenja i odbornika u Novom Pazaru

U holu Skupštine grada Novog Pazara, uoči početka današnjeg zasedanja, došlo je do incidenta u kojem su učestvovali pripadnici obezbeđenja Gradske uprave i odbornik opozicione SDA Sandžaka Sabahudin Ramović.

Ispred skupštinskog hola, jutros su se okupili nezadovoljni radnici Regionalne radiotelevizije Novi Pazar, protestujući zbog najave otpuštanja zaposlenih.

Pripadnici obezbeđenja Gradske uprave nisu dozvolili radnicima da uđu u zgradu skupštine, a odbornik Ramović koji je zakasnio na zasedanje je reagovao.

Nakon kraće svađe i međusobnih prepirki i psovki došlo je do tuče. Na lice mesta došla je policija koja je uzela izjave od učesnika incidenta.

Ilustracija: flickr.com (Pray4Serbia)

Nakon incidenta, Ramović je rekao novinarima da je u 10 sati odbornička grupa SDA Sandžaka došla na zasedanje skupštine i da je na ulazu u zgradu zatekla grupu od 50, 60 radnika iz Regionalne televizije Novi Pazar.

Prema navodima Ramovića, kada su ih upitali zašto ne ulaze u salu, rekli su da im to ne dozvoljavaju.

Zatim je, kako tvrdi Ramović, jedan od pripadnika obezbeđenja počeo da vređa drugog odbornika SDA Fuada Baćićanina, a zatim je i njega napao u holu ispred skupštinske sale.

Nakon intervencije policije, počela je sednica Skupštine grada, a na početku zasedanja šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Baćevac je u ime skupštinske većine osudio taj incident. Odbornici SDA Sandžaka su napustili zasedanje.

Predsednica Skupštine grada Sadija Plojović je nakon toga prekinula sednicu.

Šef Odeljenja za analitiku i informisanje u Policijskoj upravi Izet Jusufović potvrdio je Tanjugu da je do incidenta došlo u holu ispred skupštinske sale, da je policija odmah izašla na lice mesta i da je o ovom obavešten nadležni tužilac.

Povodom ovog incidenta oglasila se SDA Sandžaka koja u saopštenju navodi da su ” lokalni nasilnici angažovani od strane SDP-a Rasima Ljajića i gradonačelnika Meha Mahmutovića, kao navodno obezbeđenje u gradskoj upravi Novog Pazara, upali danas u salu lokalne skupštine i fizički napali odbornike SDA Sandžaka udarajući ih pesnicama uz najgrublje vređanje”.

Oni su, kako tvrde u SDA, stajali na ulazu i sprečavali zainteresovane građane, kao i novinare i radnike Regionalne televizije Novi Pazar da uđu na sednicu.

Tom prilikom su, kako kažu, “najgrublje vređali i provocirali odbornike SDA Sandžaka koji su ulazili u gradsku skupštinu”.

Odbornici SDA Sandžaka očekuju hitnu reakciju državnih organa, kao i odgovore ko je “ovim nasilnicima izdao nalog da budu na ulazu gradske skupštine i ko im je naredio da nesmetano upadnu i napadnu odbornike SDA Sandžaka”, navodi se u saopštenju Informativne službe SDA Sandžaka.

Nakon kraće pauze, sednica Skupštine grada Novog Pazara je nastavljena, a na dnevnom redu su predlozi plana i programa rada javnih preduzeća, među kojima je i Regionalna televizija Novi Pazar čiji su radnici jutros protestovali.

Inače, u tom javnom preduzeću treba da se sprovedu mere smanjenja broja zaposlenih po uredbi Vlade Srbije.

Sednici skupštine ne prisustvuju odbornici SDA Sandžaka.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s