Ziljkić osudio grafit mržnje u Novom Sadu

Glavni vojvođanski imam Muhamed ef. Ziljkić osudio je grafit mržnje koji je ispisan u Novom Sadu, a koji su radnici novosadskog Gradskog zelenila prekrečili.

Ziljkić je u pisanoj izjavi naveo da Islamska zajednica izražava zabrinutost i osuđuje pisanje poruka u kojima se poziva na linč pripadnika te verske zajednice.

Islamska zajednica

Islamska zajednica

“Znajući da je Novi Sad poznat po multietničnosti, godinama unazad negujemo lepe odnose kako sa Gradskom upravom, tako i sa drugim crkvama i verskim zajednicama. Mišljenja smo da je ovaj posupak individualni čin i zasigurno neće poremetiti tople odnose koje pripadnici muslimanske veroispovesti održavaju sa svojim sugrađanima”, istakao je Ziljkić.

On je naveo i da je uveren da će većina građana Srbije osuditi takve poruke, jer nedvosmisleno predstavljaju pokušaj narušavanja međuljudskih odnosa između različitih verskih grupa.

Glavni vojvođanski imam je poručio da takve parole neće osujetiti razvijanje još boljih međuverskih odnosa, koji su u interesu svih građana.

“Ovim putem pozivamo sve verske zajednice da javno osude ovaj nemili događaj i još jednom ističemo da ovakvi postupci neće poremetiti naše aktivnosti, rad i suživot sa pripadnicima drugih verskih zajednica”, istakao je Ziljkić.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s