SDA čestitala Grabar-Kitarović, traži nemiješanje u BiH

kolinda

 

Bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA), jedna od ključnnih članica vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini, u srijedu je čestitala Kolindi Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Hrvatske uz poruku kako očekuju da se Hrvatska neće miješati u unutarnji ustroj i ustavne reforme u BiH.

Čestitka Grabar-Kitarović upućena je sa sjednice predsjedništva SDA održane u Sarajevu.

“Očekujemo da se odnosi između naših dviju zemalja odvijaju na bazi međusobnog uvažavanja i poštovanja. Smatramo da je odmah potrebno pristupiti rješavanju otvorenih pitanja između naših zemalja, kao što su ugovor o državnoj granici, ugovor o prolazima do Luke Ploče i kroz Neum, rješavanju pitanja imovine BiH, prava radnika iz BiH koji su radili u Hrvatskoj do početka rata”, stoji u priopćenju predsjendištva SDA.

Iz vodstva najveće bošnjačke stranke također su naveli kako će BiH poštovati suverenitet Hrvatske i neće se miješati u njene unutarnje stvari “ali isto takvo ponašanje očekuje i s druge strane”.

“Pitanje organizacije BiH i ustavnih reformi nije pitanje naših susjeda već isključivo unutarnja stvar BiH”, stoji u priopćenju čime se neizravno polemizira s izjavama novoizabrane predsjednice Hrvatske kako je spremna poduprijeti i uspostavu trećeg entiteta u BiH ukoliko je to rješenje na kojemu inzistiraju legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s