Muftija Jusufspahić o napadu u Parizu: Uzroci su gori od posledica

Citatom iz Kurana „Uzroci su gori od posledica” muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić prokomentarisao je teroristički napad u Parizu na redakciju „Šarli ebdo” u kome je poginulo 12 ljudi.

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić

– Verujte mi, svako ubistvo, kao vrhunac zločina, zasnovano je na nizu uzročnika koje nižu oni koji žele da osmišljavaju naše međuljudske odnose i koji žele da zavladaju njima. Tako je smutnja kao uzrok gora od ubistva kao posledice. Zar uzroci zla nisu gori od zlih posledica, koje će nadalje biti uzroci još gorim posledicama? Zar uzroci zli, zlobni, nisu gori od posledica. Kako onda da shvatimo da je bolje sprečiti nego lečiti? – ističe muftija Jusufspahić.

On navodi da je „sačuvati jedan život poput očuvanja čovečanstva sveg”.
– Zajedno su oni ubili ove ljude, a ubivši jednoga čoveka je kao da su ubili čovečanstvo, a dvanaest je kao da su ubili dvanaest čovečanstava. Ko? Samo izvršioci ubistava bez podstrekivača? Ma dajte! Karikature Muhameda nisu crtali prijatelji muslimana, niti prijatelji slobode govora – ističe muftija.

Jusufspahić navodi i da novinare satiričnog francuskog nedeljka „Šarl ebdoa” nisu ubili „prijatelji muslimana niti prijatelji slobode izražaja”.

– Svoje neprijatelje ne držim za svoje prijatelje. Od neprijatelja se nemate šta ograđivati. Na neprijatelje ukazujte, otpor im pružajte, s njima se ne udružujte – kaže na kraju muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s