Umesto mobilnog onlajn kupite kravu

Da se onlajn ne mora kupovati samo tehnika, kozmetika ili garderoba, pokazuje specijalizovani srpski veb-sajt koji se bavi ozbiljnim biznisom — trgovinom domaćim životinjama.

Umesto mobilnog onlajn kupite kravu

Specijalizovani sajt za trgovinu domaćim životinjama Farmia nudi stočarima u Srbiji mogućnost da lakše i brže dođu do kupaca u zemlji i inostranstvu, a, u toj kompaniji kažu da im zahtevi stižu iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Libije…

U ponudi Farmie nalaze se vrste uobičajene za naše područje – goveda, svinje, ovce, koze, konji, magarci, kokoške, a ima dosta zahteva i za prepelice, činčile i zečeve koji su vrlo aktuelni na tržištu.

Da nakupci ne odnesu kajmakOn je rekao da je tržiste stoke u Srbiji veoma fragmentirano, jer postoji veliki broj proizvođača što znatno otežava posao krajnjim kupcima, velikim mesnim industrijama. “To daje velike mogućnosti nakupcima koji svojim kamionima skupljaju životinje po selima za koje plaćaju dosta niže cene od realnih na tržištu”, dodao je Milić. Pravimo mrežu velikih kupaca životinja, što u zemlji, što u inostranstvu… imamo jako puna ponuda iz inostranstva, pa tako postoji potražnja za 4.000 ovaca, 1.000 koza, par hiljada svinja…, ukazao je Milić. On je rekao da ima jako puno poljoprivrednika koji imaju potencijal da proizvedu više, ali strahuju da nemaju kome da prodaju svoju i ne upuštaju se u dalje investicije.

Osnivač Farmie, Miloš Milić, rekao je Tanjugu da u njihovom sistemu trenutno ima 600 farmi, od malih i srednjih do velikih, a fokus u narednom periodu će biti na saradnji sa udruženjima i zadrugama koje će biti menadžeri manjim farmama, kako bi proces bio jednostavniji.

Farmia je start ap kompanija koji su osnovali Milić i njegov kolega Srđan Stupar koji su prethodno radili u jednoj stranoj kompaniji, usput istražujući kakav bi biznis oni mogli da pokrenu.

Milić je završio Startap Akademiju u Beogradu gde je imao priliku da se upozna sa načinima pokretanja biznisa i dobijanja sredstava u inostranstvu, a jedno vreme je živeo i na selu pa je, dodaje, imao priliku da se sa problemima upozna iz “prve ruke”.

“Shvatili smo da u poljoprivredi ima potencijala i dosta problema koji su vredni rešavanja..”, rekao je Milić, napomenuvši da su sredstva potrebna za pokretanje biznisa dobili zahvaljujući start ap akceleratorskom programu koji su prošli u Bugarskoj.

On je rekao da je Farmia počela da radi krajem septembra 2013, a aktivno u januaru 2014. godine.

Milić je istakao da taj sajt omogućava brzo i lako pronalaženje životinja, direktnu, brzu i sigurnu kupovinu bez posrednika, izvoz na strana tržišta i plasman proizvoda širem krugu potencijalnih kupaca, kao i realizaciju trgovine u trenutku kada učesnicima najviše odgovara.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s