SDA ostala bez jednog odbornika

SDA ostala bez jednog odbornika

SDA ostala bez jednog odbornika

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, od juče, ima jednog odbornika manje u Skupštini grada. Nermin Dražanin, član odborničkog kluba te partije, odlučio je da, u narednom periodu, u novopazarskom gradskom parlamentu deluje kao samostalni odbornik.

U obrazloženju svoje odluke ovaj odbornik je rekao da „planove koje ima za poboljšanje života građana Novog Pazara ne može da ostvari kao odbornik opozicije“ i da će kao samostalni odbornik podržavati sve dobre predloge bez obzira da li ih predlaže pozicija ili opozicija. Ovim je nastavljeno smanjivanje broja odbornika u opoziciji.

Posle istupanja Dražanina, SDA Sandžaka u ovdašnjoj Skupštini grada ima 13 odbornika. U opoziciji je i sedam odbornika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).

Skupština grada ima 47 odbornika. Većinu sada čine partije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP), SNS i Sandžačke narodne partije (SNP), BDZ Emira Elfića i jedan samostalni odbornik. Pre mesec dana BDZ Emira Elfića postala je deo skupštinske većine. Elfić je izabran za člana Gradskog veća, a na jučerašnjem zasedanju gradskog parlamenta generalni sekretar ove partije i odbornik Šerif Marukić imenovan je za drugog zamenika predsednika Skupštine grada. Marukiću je, u nedelju uveče, za sada nepoznato lice metalnom štanglom nanelo više povreda. Predsednik BDZ Elfić je to ocenio kao politički motivisan napad i nije isključio mogućnost da se to dogodilo zbog odluke ove partije da pređe na stranu skupštinske većine. U lokalni parlament BDZ je, pre dve i po godine, ušla sa 10 odbornika. Posle raskola stvorene su BDZ i BDZS. Jedna odbornica je, prošle godine u februaru, posle raspara koalicije između SDP i SDA prešla na stranu skupštinske većine. Elfićeva BDZ je sa sobom povela dva odbornika, pa je BDZS u gradskom parlamentu nastavila da deluje sa sedam odbornika.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s