Region pred proslavom “najluđe noći”

Do proslave “najluđe noći” broje se dani, a građani balkanskih zemalja ni ove godine nisu štedeli uprkos lošoj ekonomskoj situaciji – novogodišnji aranžmani za Istanbul, Beč, Budimpeštu, Prag, Ohrid, Tiranu, ali i Maltu i Dubai, uglavnom su već rasprodati.

U turističkim agencijama u Sarajevu, Mostaru, Skoplju, Podgorici, Zagrebu, Beogradu, piše agencija Anadolija, uglavnom “zadovoljno trljaju ruke”.

Kada su u pitanju građani Crne Gore, barem oni sa “dubljim džepom”, 2015. dočekaće u značajnom broju van granica zemlje.

RTV

Prema podacima iz nekoliko turističkih agencija, najveće interesovanje vlada za odlazak u Istanbul, Budimpeštu, Ohrid, Milano, Barselonu, kao i za Maltu i Siciliju, a cene aranžmana se kreću od 110 evra za Ohrid, do 460 eura za doček na Malti.

Crnogoraca će biti i na Zlatiboru, u Dubrovniku, Mostaru, potvrđuju u jednoj od podgoričkih turističkih agencija, ali ističu da je, ipak, Malta postala hit destinacija.

Sarajlije su, tradicionalno, najviše zainteresovane za Tursku, prvenstveno Istanbul, ali i brojne evropske gradove – Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Prag, Pariz…, dok su se grđani Srbije, oni koji neće slaviti u domovima i na centralnim gradskim trgovima, u najvećem broju opredelili da Novu godinu dočekaju u Pragu, Beču i Budimpešti.

Direktor jedne od najpoznatijih turističkih agencija u Makedoniji Emil Dimitrovski potvrdio je da Makedonci ove godine najviše interesovanja pokazuju za putovanja na doček Nove godine u jordanskom drevnom gradu Petri, zatim Dubaiju i Istanbulu.

Tamošnje agencije reklamiraju putovanja za doček u brojnim gradovima Evrope i sveta, a među najprihvatljivijim su putovanja autobusom do Beograda, Rima, Venecije, Praga i Budimpešte.

Iz makedonskih agencija ukazuju na to da se i ove godine nastavio trend smanjenja broja rezervacija, a kao razloge navode to što ljudi sve češće putuju u sopstvenom aranžmanu.

Na jednodnevne ili višednevne vikend izlete autobusom za vreme praznika hrvatski građani, pak, najviše putuju u Beč, Prag, Budimpeštu i Bratislavu.

Za novogodišnji doček, turističke agencije prodaju trodnevne i višednevne aranžmane za pomenute gradove, ali i za Sofiju, Sarajevo i Istanbul.

U jednoj od jeftinijih turističkih agencija najviše se kupuju novogodišnji aranžani za Beograd i Sarajevo – tri dana košta najmanje 100 evra, a prema atraktivnosti i Hrvatima su na “meti” Budimpešta, Beč, Bratislava i Istanbul.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s