Ekstremista koji je srušio spomen-krst ubijenim Srbima uhapšen zbog razbojništva!

U službene prostorije sarajevske policije juče oko 17.10 sati pristupio je Č. M. iz Sarajeva i prijavio da je navedenog dana oko 16 sati, u hodniku objekta “Cassino”, koji se nalazi u objektu hotela “Holiday” u Sarajevu, četiri nepoznate osobe nad njim izvršile razbojništva. Među kuhapšenima je i Mirza Hatić koji je, podsetimo, početkom decembra srušio spomen-krst na Zlatištu, postavljen kao znak sećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Mirza Hatić

Razbojnici su priteći pištoljima od istog oteli torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata sa dijamantom, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvetljvanju ovog krivičnog djela, pomenutog dana oko 18.20 sati u Zelenih beretki, opština Stari Grad Sarajevo, policajci su pronašli i uhapsili Mirzu Hatića (27) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Obavešten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Hatić je predat u Odsek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija radi na rasvetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, kao identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

krst na Zlatištu kod Sarajevu

Mirza Hatić iz Sarajeva preuzeo je ranije ovog meseca odgovornost za rušenje spomen-krsta na Zlatištu, na području Istočnog Sarajeva.
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s