Srbi sve učestalije prihvataju islam

Untitled-1

Austrija, Srbija – Svjedoci smo sve učestalijeg prihvatanja islama od strane pripadnika srpskog naroda. Samo tokom jučerašnjeg dana mediji su prenijeli čak tri prelaska na islam. 

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

U džematu GzHb-Beč 04.11.2014 god., Islam kao svoju novu vjeru, prihvatila je autohtona srbijanka Brenda Zarić iz Bora, nedaleko od Negotina i to u svojoj 22-oj godini života.

Prve riječi šehadeta i to bez ičije prisile, izgovorila je ispred hfz. Adil ef. Makića,njegove hadži hanume i još nekoliko džematlija u dzematu GzHb-Beč.

Velike zasluge da je ova osoba prihvatila Islam pripadaju bratu Emiru, koji na slikama sjedi u invalidskim kolicima.

Naša nova sestra u Islamu izabrala je da se od onog dana od kada je prihvatila Islam zove Aiša, po uzoru na majku pravovjernih i vjernu suprugu poslednjeg Allahovog poslanika ,Muhammeda a.s.

Srbijanski fudbaler Đorđe prihvatio islam

Srbijanski odbrambeni fudbaler Đorđe Đikanović koji igra u saudijskom klubu Hedzr prihvatio je islam. 

Đorđe je istakao kako mu se sviđa u islamu zabrana alkohola, droge, podsticanje na dobro i čuvanje rodbinskih veza. Između ostalog je rekao kako je srećan zbog prelaska na islam i da ima veliku želju da ostane i živi u Saudijskoj Arabiji.

Beč: Srpkinja Tanja prihvatila islam

Svoj prelazak na islam u džematu Gazi Husrev beg-Beč, noćas je javno pred svim prisutnima izjavila Tanja-Ajla Rahmanović.

Ajla je rodom od Brčkog a od svoje druge godine je živjela sa roditeljima u Austriji, dok se nedavno nije udala za Eldara Rahmanovića rodom iz Tešnja, koji je ujedno bio i najveći povod da njegova supruga prihvati islam kao svoju vjeru. Ajla je šehadet izgovorila pred Ishak ef. Ahmetovićem, svršenikom Islamskog teološkog fakulteta u Medini.

“Ti, doista, ne možeš uputiti na Pravi put onoga koga ti želiš uputiti, – Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoće, i On dobro zna one koji će Pravim putem poći.” (Kasas, 56)

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s