Godinama najavljivana izgradnja novog hirurškog bloka Opšte bolnice u Novom Pazaru u ovom trenutku nije realno ostvarljiva, jer je trenutno nemoguće obezbediti pet miliona evra, koliko je potrebno za izgradnju, pa će Hirurški blok morati da sačeka.

Ovo je u Novom Pazaru izjavio dr Mirasad Đerlek, direktor Opšte bolnice, koji je istakao da su najave o izgradnji novog Hiruškog bloka, koji je navodno trebalo da finansira turska agencija TIKA, delom bile i „politička priča“.

– Kada sam 2012. izabran za direktora „nasledio sam“ i projekat za izgradnju Hirurškog bloka koji je finansiralo Ministarstvo (bez portfelja) na čijem je čelu tada bio Sulejman Ugljanin. Kada smo projekat predali TIKA rečeno nam je da je sve početnički odrađeno i da ne ispunjava ni minimalne uslove koji su potrebni za investiciju vrednu pet miliona evra. Opredelili smo se za znatno jeftiniji projekat za rekonstrukciju Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo koji će, pošto su dobijene sve dozvole, realizovati Fondacija Dragice Nikolić i Turska razvojna agencija (TIKA) – kaže Đerlek.