Muftija do vlasti s Ugljaninom

Čelnik liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju (Muamera Zukorlića)” Jahija Fehratović izjavio je u Novom Pazaru da je ova lista spremna za razgovore sa listom “Za bošnjačko jedinstvo” Sulejmana Ugljanina o mogućem preuzimanju odgovornosti u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV).

Mumaer Zukorlić

– Mi smo spremni da podržimo okupljanje obe liste u Veću oko prihvatljivog programa koji bi vodio do ostvarivanja pune slobode i prava Bošnjaka i afirmacije nacionalnog identiteta i ostvarivanja nacionalnog jedinstva. Takav program sprovodili bi prvenstveno stručni kadrovi u organima i telima BNV koje bi predložile obe liste. Lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, nije spremna da uđe u partnerstvo koje bi imalo za cilj podelu funkcija i privilegija – tvrdi Fehratović.

Ta ponuda usledila je samo petnaestak dana od konstitutivne sednice Bošnjačkog nacionalnog veća na kojoj je ova lista odbila da učestvuje u radu ove institucije. Jahija Fehratović tada je izjavio da je “uslov svih uslova” za saradnju sa listom Ugljanina da njegova SDA prizna izbornu krađu u Tutinu i da se odreknu “paraverske tvorevine Adema Zilkića”.

Ugljanin to nije učinio, a šta se u međuvremenu dogodilo i zašto su se “muftijini” odrekli dva ključna zahteva još se ne zna. Po jednoj verziji, žele da utiču na rad BNV i kontrolišu Ugljanina, a po drugoj ponovo je došlo do približavanja Ugljanina i Zukorlića s ciljem da zajednički preuzmu vlast u Novom Pazaru.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s