Ronaldo: “Islam je vjera tolerancije”

Uprkos invaziji obmanjivanja i izobličenja koju predvode svjetski mediji protiv islama nedkoliko poznatih fudbalskih zvijezda odbilo je nići stazom tih pohoda zabluđivanja, prenosi islammemo.cc.

Počinjemo sa Davidom Villom, prijašnjim napadačem španske reprezentacije a američkog Njujork Sitija, a koji je bio jedna od žrtvi invazije izobličenja protiv islama. No, nakon što se upoznao sa učenjima ove vjere a posredstvom njegova druženja sa nekadašnjom španskom zvijezdom Barselone Ericom Abidalom on je izjavio:

“Islam je vjera problema i ubijanja, tako su me učili u školi. Međutim, nakon što sam igrao sa Abidalom i Turanom shvatio sam da je to vjera tolerancije.“

Istovremeno, proširile su se glasine o napadaču meksičkog nacionalnog tima i Real Madrida, Javier Hernandez, poznatog kao Čičarito (Chicharito), da je primio islamsku vjeru dok je igrao u redovima engleskog Mančester Uniteda.

No, on je to demantovao.

Ali, istovremeno, on ne krije svoju oduševljenost islamskom vjerom i pečatom svih vjerovjesnika kada je rekao: “Ja nisam musliman ali, po mom mišljenju, najbolje stvorenje je Muhammed, Allahov Poslanik.”

A što se tiče Cristiana Ronalda, tvorca igre portugalskog nacionalnog tima i špasnkog Real Madrida, on je pohvalio islamsku vjeru koja čovjeku dariva predivan poredak (zakon) kojim čovjek ide čitavog svog života i opseg psihološke udobnosti koju osjećaju muslimani.

“Ja, uistinu, volim muslimane jer osjećam da je njihov život primjeran i uređen u svakoj stvari i to nije nikakva slučajnost. Ja znam dosta o islamskoj vjeri i sve ono što se govori u medijima je samo puko zabluđivanje”, kazao je Ronaldo.

Jedan od trenutno najboljih igrača današnjica Ronaldo je još kazao:

“Tu postoji vrijeme za namaz, postoji vrijeme za čitanje Kur’ana… Više puta sam čitao Kur’an i zavolio sam ga jer on odmara moju psihu i ja sam oduševljen time.“

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s