Tačijev ujak opet pod istragom za politička ubistva

Euleks je obnovio istragu u slučaju “Blaca 4”, u kojem je Azem Sulja, ujak Hašima Tačija i poslanik u kosovskoj skupštini, glavni osumnjičeni za seriju političkih ubistava na Kosovu po okončanju sukoba 1999. godine, prenosi “Koha ditore”.

Blaca je svojim dokazima poslao pred lice pravde ubice koji su “ubili u ime nekadašnje Tajne Kosovske Službe poznate kao SIK 

Predmet “Blaca 4” je reaktiviran nakon objavljivanja skandala oko misije Euleks i navoda da je jedan od tužilaca misije zataškao predmet Azema Sulje, navodi Koha ditore.

 

Glavni svedok u tom predmetu Nazim Blaca je u zatvoru, a njegova porodica je napustila selo Veliki Alas kod Lipljana. Od srede policija više ne čuva porodicu Nazima Blace.

Porodica Nazima Blace u buduće neće živeti na Kosovu, a policija koja je porodicu štitila pet godina se iselila sa prvog sprata kuće porodice Blaca. Na Nazima Blacu kao svedoka saradnika, iako je bio pod zaštitom policije, tri puta je pokušan napad.

Koha ditore prenosi da su istražitelji Euleksa počeli intenizvno da rade u slčaju “Blaca 4”, gde je glavni osumnjičen poslanik i visoki zvaničik DPK-a Azem Sulja.

Slučaj istrage protiv Sulje i još devetoro ostalih za teška krivična dela organizovanog kriminala sada je aktiviran nakon izveštavanja Kohe ditore prošle nedelje da je zamenik glavnog tužioca Džonatan Ratel sprečio istragu.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s