Za bezbjedniji Novi Pazar

Danas je u organizaciji Skupštine  Grada Novog Pazara i misija OEBS organizovana obuka članova Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara.

Kako je istakao predsjednik Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara, Hajrudin Hajrović, interes svih građana Novog Pazara je da osim ekonomske sigurnosti i bezbijednosti svih građana bude na zavidnom nivou.

„Rad Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara je jedna specifična aktivnost koja podrazumijeva funkcionalnu vezu između Policijske uprave u Novom Pazaru i institucija pravosudnog sistema. Obzirom da smo mi tranziciona zemlja i da se propisi i zakoni još uvijek modeliraju prema kriterijumima koje mi želimo da dostignemo, svrha ove obuke je da mi na taj način postupajući dovedemo stanje bezbijednosti na mnogo kvalitetniji nivo” – istakao je između ostalog predsjednik Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara, Hajrudin Hajrović.

“Razlog ovog treninga je da se poboljšaju veštine ljudi koji se nalaze u Savetu za bezbednost Novog Pazara. Policija nije jedina koja koja je odgovorna za stanje bezbijednosti, već da svi partneri i sve institucije imaju ulogu u tome”- istakao je rukovodilac programa za rad policije u zajednici i misije OEBS, William Lori.

Ključ uspješnog rada je partnerstvo između različitih institucija , a glavni cilj ove obuke je da polaznici  identifikuju prioritete kada su u pitanju problemi  koji se tiču bezbijednosti grada Novog Pazara – dodao je Lori.

Obuka članova Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara  će trajati u naredna četiri.

http://www.youtube-nocookie.com/v/W3ewtF1ghfk?hl=en_US&version=3

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s