Četnici spremaju “desant” na Aćifa

Taman što su svi u Novom Pazaru odahnuli, jer je policija sprečila dolazak četnika u ovaj grad i obračune sa ovdašnjim “braniocima”, četnički komandant Bratislav Živković, koji se nedavno vratio sa ratišta u Ukrajini, najavio je nove akcije u Novom Pazaru.

Po šumama i gorama do Pazara: Bratislav Živković ubuduće izbegava policiju

– Ostajemo dosledni u svojim akcijama i u narednih dva, tri ili šest meseci uklonićemo tablu sa likom Aćif efendije u Novom Pazaru. Ovim putem pozivamo policiju da skine ploču šiptarskom zlikovcu Aćifu Hadžiahmetoviću, u suprotnom skinućemo je mi, ali ovoga puta ne javno već tajnom četničkom akcijom. Pre ili kasnije Aćifova ploča na šetalištu u Novom Pazaru biće uklonjena – napisao je Živković na svom Fejsbuk profilu, što su odmah preneli bošnjački portali u Novom Pazaru.

Živković je objasnio zašto je došlo do neuspeha akcije šetnje po Novom Pazaru.

– Poslali smo poziv svim nacionalnim pokretima i udruženjima da svi odemo zajedno u Novi Pazar i pokažemo da samo sloga Srbina spasava. Svi su odgovorili na poruke, ali nijedan lider, vođa, vojvoda i nacionalista nije bio spreman da krene tamo gde će, kako su tvrdili, “da nas pobiju” – piše Živković i objašnjava:

– Plan je bio da se udarna grupa probije do Novog Pazara, a da ostali zavaraju trag i drugim putevima dođu u ovaj grad. Nažalost, auto iz Crne Gore zaustavljen je na samom polasku, kombi iz Republike Srpske držan je na graničnom prelazu do deset sati. Zamenik komandanta Zoran Arnejić i beogradska grupa držani su u SUP-u na informativnom razgovoru. Severna (severni Kosmet) i kopaonička grupa su presretnute i vraćene, i mi iz udarne grupe sačekani smo kod Kraljeva i pod pretnjom hapšenja vraćeni nazad – ističe Živković.

Blefiranje

Bošnjački mediji u Novom Pazaru tvrde da “pijani” Bratislav Živković blefira javnost u Srbiji i da mu je glavni cilj da najavom akcija u Novom Pazaru pridobije naklonost i novac četničkih organizacija u dijaspori. Ovi mediji tvrde da je Živković već uzeo puno novca za šetnju po Novom Pazaru i da je sve namešteno da bude vraćen. Bošnjački mediji tvrde da su ga “svi otkačili”, da su njegove pretnje u prvi mah (zbog Ukrajine) shvatane ozbiljno, a da ga se sada više niko ne plaši.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s