Ogranak Al Kaide u Siriji preti zemljama širom sveta

Front “Al Nusra” – sirijski ogranak Al Kaide, zapretio je u subotu odmazdom “širom sveta” zemljama uključenim u koaliciju koju Vašington prevodi u bombardovanju vojske organizacije “Islamska država” u Siriji.

Front “Al Nusra” je tu ofanzivu iz vazduha nazvao “ratom protiv islama”.

“Te države su izvršile užasno zlodelo koje ih je stavilo na spisak meta snaga džihadista u svetu”, upozorio je Abu Firas Al Suri, portparol “Al Nusre”.

Koalicija na čelu sa SAD i njihovi arapski saveznici od 23. septembra iz vazduha napadaju položaje vojske ekstremističke organizacije “Islamska država” u Siriji, ali i Fronta “Al Nusra” – grupe džihadista koju je Vašington klasifikovao kao terorističku organizaciju.

“Al Nusra” je u tim napadima izgubila 57 boraca.

“Mi smo u dugom ratu”, upozorio je portparol “Al Nusre”.

“Ovaj rat se neće završiti za nekoliko meseci ili za godinu dana, ili za nekoliko godina, može trajati decenijama”, rekao je on u video-snimku na sajtu “YouTube”.

“Mi smo u stanju da se odupremo”, rekao je portparol, dodajući da “rat nije usmeren protiv Al Nusre, nego protiv islama”.

On je za arapske zemlje koje učestvuju u bombardovanju rekao da su se stavile “na stranu ugnjetača i nevernika” i upozorio ih da će to “imati posledice”.

SAD su objavile da su u utorak u Siriji pogodile uporište opasne grupe pod nazivom “Korasan”, ali stručnjaci i pobunjenici kažu da su to u stvari džihadisti Fronta “Al Nusra” koji se na strani pobunjenika bore protiv vojske sirijskog režima.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s