Sukob Ljajića i Stefanovića zbog marša muftijine “vojske” u Novom Pazaru

Lider SDPS-a Rasim Ljajić je gostujući u jutarnjem program TV Pink rekao da je “Pohod na Hadžet”, koji su organizovali Islamska zajednica u Srbiji na čijem je čelu Muamer Zukorlić I Bošnjačka kulturna zajednica koju vodi Mevlud Dudić, jasno povezivanje sa onima koji su sarađivali sa okupatorima 1941.godine.

On je kao šokantnu stvar istakao da je u dnevnom izveštaju policije o dešavanjima u gradu tog dana, na poslednjem mestu samo navedeno da je u Novom Pazaru organizovan “skup u pokretu”, da su građani šetali ulicama, da je bilo 600 prisutnih, da je protekao bez incidenata, a da pri tom nije spomenuto da su deca “šetala u uniformama”.

U izveštaju, koji je potpisao pomoćnik direktora policije i načelnik PU Novi Pazar, takođe, nije navedeno ni da su na uniformama imali zašivene grbove BNV, niti das u nosili zastave ISZuS I BNV.

Ljajić je ukazao i na najavu četnika iz Ukrajine da će doći , da će prošetati Novim Pazarom i upitao “šta ako uniforme obuku i ovi iz Preševske doline” i dodao da nijedna zemlja to ne bi dozvolila osim Srbije.

Ljajić je najavio i da će razgovarati sa Stefanovićem, jer “mnogi ambasadori dolaze danas i sutra, ljude apsolutno zanima šta se ovde dešava”.

Ministar Stefanović, međutim, kaže da su mu “nadležne službe policije dostavile više izveštaja sa tog skupa”.

“Iznenadila me je Ljajićeva izjava, jer ne znam kako bi on mogao da dobije te izveštaje. Spreman sam da porazgovaram sa njim o tome i da mu saopštim sve sa čime po zakonu i propisima mogu da ga upoznam. Ono što je u domenu rada policije može da se deli samo sa tužilaštvom i drugim nadležnim organima. Što se tiče konkretnog skupa, tužilaštvo je dostavilo policiji, i to na osnovu prethodnih saznanja, zahtev za prikupljanje obaveštenja. Mi ćemo po tom zahtevu postupiti i utvrditi da li je bilo kršenja zakona i činjenja krivičnih dela”, kaže Stefanović .

Blic je ispod ovog teksta objavio i dokumenat Ministarstva unutrašnjih poslova, odosno Dnevni bilten o aktuelnim događajima iz oblasti javne bezbednosti na području Policijske uprave u Novom Pzaru u kojem stoji da su  dana 4.9.2014 godine u vremenu od 13 do 15:30 časova službenici Policijke uprave Novi Pazar izvršili obezbeđenje javnog skupa u pokretu, u organizaciji Islamske zajednice u Srbiji I Bošnjačke kulturne  zajednice na čelu sa Mevludom Dudićem i Muamerom Zukorlićem. Kako stoji u biltenu učesnici skupa su se kretali ulicom Gradskom, Višegradskom, Generala Živkovića, Radničkom i Kozaračkom. Na skupu uz predstavnike Islamske zajednice u Srbiji i Bošnjačke kulturne zajedice bilo je ukupno oko 600 građana. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira- stoji u Dnevnom biltenu o aktuelnim događajima iz oblasti javne bezbedbosti na području Policijske uprave u Novom Pazaru za 4. septembar

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s