Muftiji niko ne staje na put

U obraćanju povodom stote godišnjice od rođenja pokojnog patrijarha Pavla, patrijarh srpski Irinej pozvao je sa duhovne akademije u Beogradu aktuelnu vlast i državu Srbiju “da ne ćute o događajima u Novom Pazaru”.

Izmaklo kontroli: Ministar Nebojša Stefanović i šef policije Milorad Veljović

On nije precizirao šta vlast prećutkuje, ali je Novi Pazar pomenuo dok je govorio o periodu koji je patrijarh Pavle proveo na Kosovu i Metohiji, o stradanju tamošnjih Srba i oklevanju države da spreči teror Albanaca i iseljavanje srpskog naroda.

– Mi na situaciju u Raškoj oblasti upozoravamo godinama, događaji na Hadžetu su samo kulminacija jedne otvorene i vrlo drske nacionalističke politike koju, na štetu Srba i velikog broja časnih muslimana, sprovode muftija Muamer Zukorlić, Sulejman Ugljanin i drugi, a da im niko ne staje na put – kaže dr Dobrosav Nikodinović, predsednik Udruženja Ras.

On smatra da je “na delu je atmosfera straha u kojoj se stalno potencira da Bošnjaci imaju sva prava i mogu sve, a da Srbi moraju da ćute i da se sele”.

– Da li Beograd ima neki dil sa Zukorlićem, pa uporno ćuti o njegovom trovanju muslimanske omladine i širenju mržnje i antisrpske histerije, da li je postojbina Srbije žrtvovana zbog šačice glasova ili možda po nalogu mentora iz inostranstva? – pita Nikodinović.

Nekoliko dana pre nego što je Zukorlić na ulice Novog Pazara izveo svoje uniformisane “aktiviste” ovaj grad je, zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, posetio ministar Nebojša Stefanović koji je konstatovao da je političko-bezbednosna situacija u ovom kraju “složena, ali stabilna” i da su vehabije koje odlaze u Siriju i Irak jedina pretnja, ali i da su i oni “pod kontrolom”. Da li je ministar neobavešten, da li mu serviraju pogrešne informacije ili je u pitanju nešto drugo niko u ovom kraju tačno ne zna.

Četnici

Mediji pod kontrolom Zukorlića svakodnevno plaše Bošnjake u Sandžaku nekakvim četnicima koji navodne treba da stignu iz Ukrajine. Reč je o klasičnom spinovanju smišljenom s ciljem da se u drugi plan baci sve što on i njegovi istomišljenici rade u ovom kraju.
– Svakome ko ovamo dolazi a lošim namerama, ma koliko se busao u prasa da je veliki Srbin ili Bošnjak, treba zabraniti da dođe. Srbe i Bošnjake treba osloboditi ekstremista i nacionalista i omogućiti im da sarađuju, da se poštuju i mirno žive – kaže Nikodinović.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s