“Izetbegović poltron panmuslimanizma. Veruje da će Turska da gradi BiH kakvu on želi!”

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, načinom na koji je podržao aktuelnog premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana u kampanji za predsednika, dokazao da je “poltron” politike panmuslimanizma.

"Izetbegović poltron panmuslimanizma. Veruje da će Turska da gradi BiH kakvu on želi!"

“To govori da Sarajevo ne veruje u Republiku Srpsku i priželjkuje se dominacija muslimana. On naivno veruje da je to moguće ostvariti preko Turske i da će Turska doći ovde da gradi BiH kakvu on želi”, izjavio je Dodik.

Izetbegović je u subotu Erdogana nazvao “našim vođom”, ocenjujući da njegova pobeda na izborima predstavlja pobedu svih muslimana na svetu.

Izetbegović se, kako je prenela agencija Hina, direktno video-vezom uključio u subotu u završni predizborni skup Erdogana, a turski premijer je u istom javljanju pozvao Bošnjake da žive u slozi zajedno s Hrvatima i Srbima u BiH.

U vreme uključenja u završni predizborni skup Erdoganove Stranke pravde i razvoja (AKP), u Visokom u BiH se održavala promocija knjige o Erdoganu. Kada su kamere u direktnom uključenju prikazale dvoranu u Visokom, u kojoj su prisutni nosili turske i bosanskohercegovačke zastave, na skupu Erdoganove stranke prolomio se gromoglasan pljesak.

“Vratili ste ponos, dignitet islamskom narodu. Zato ovde u Visokom svi stojimo pred tobom iz poštovanja prema prvorazrednom muslimanskom lideru. Zato visoko dignite zastave za našeg lidera, za našeg predsednika Tajipa Erdogana. On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu”, rekao je Izetbegović u obraćanju.Pri tome je Izetbegović poručio da očekuje od turskog naroda da Erdoganu pokloni najmanje dva mandata za sve što je učinio za oživljavanje i jačanje turske države, kao i za sve muslimane, najpre Bošnjake u Bosni i Hercegovini.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s