Muškarac ranjen u Sarajevu u razmeni vatre sa policijom

Muškarac D.D. (34) iz Sarajeva, ranjen je danas u pucnjavi sa policijom u Sarajevu. On je prethodno je napao jednu devojku, posle čega je uz pretnju pištoljem razoružao policajce koji su došli da intervenišu.

“Jedna devojka danas je u 16.35 sati telefonom obavestila Drugu policijsku upravu Policijske stanice Novo Sarajevo da ju je u Ulici Grbavička broj 12 napao nepoznati muškarac. Odmah je upućena patrola i u Ulici Vilsonovo šetalište zatečen je muškarac za kojeg je devojka tvrdila da ju je udario”, rekao je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Prema njegovim rečima, kada su policijski službenici zatražili njegova lična dokumenta, muškarac je iz torbice umesto lične karte izvadio pištolj.

“Repetirao je pištolj i prislonio policijskom službeniku na vrat, tražeći da taj policajac i njegov kolega odlože oružje. S ciljem zaštite drugih građana, ali i svojih života, policajci su odložili oružje, a napadač se vozilom udaljio sa lica mesta”, rekao je Nefić.

On je naveo da je D.D. na Skenderiji izašao iz svog vozila, oteo drugo vozilo od jednog vozača i uputio se prema Starom gradu.

“Policijska patrola zaustavila je napadača u Ulici Obala Kulina Bana, ali je on istrčao iz vozila i, uperivši pištolj prema patroli, pokušao se udaljiti. Međutim, policajci su upotrebili oružje i on je pogođen u desnu potkolenicu”, rekao je Nefić.

On je dodao da je odmah na lice mesta pozvana ekipa Hitne pomoći koja je ranjenom muškarcu pružila prvu pomoć, a potom je prevezen u Kliniku urgentne medicine radi daljeg zbrinjavanja.

Obavešten je kantonalni tužilac koji je izašao na lice mesta i rukovodi uviđajem. Nefić je rekao da je D.D. počinio više krivičnih dela.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s