Zvanična Fejsbuk strana FK Novi Pazar objavila je vest da su “naši reprezentativci” Edin Džeko i Senijad Ibričić prisustvuju današnjoj dženazi 175 žrtava srebreničkog genocida u Memorijalnom centru Potočari.

Kako su ranije javili reporteri Anadolu Agency (AA), Džeko i Ibričić u Memorijalni centar u Potočarima su došli u pratnji Munire Subašić, predsednice Udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe”.

Osim Džeke i Ibričića, današnjem poslednjem ispraćaju 175 posmrtnih ostataka najstrašnijeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata prisustvuju i poznat bokser Andan Ćatić, kao i reprezentativci BiH u sedećoj odbojci, aktuelni prvaci Evrope i svieta.

Inače, danas će u engleskom gradu Stokeu Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije govoriti na komemoraciji posvećenoj genocidu u Srebrenici.

Brojni sportisti BiH od jutros statuse na društvenim mrežama posvetili su genocidu počinjenom nad stanovnicima podrinjskog grada u julu 1995. godine sa porukom “Don't forget Srebrenica” (Ne zaboravi Srebrenicu), piše Anadolu Agency.