BiH nije zemlja za turske vojne vježbe

6

 Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da je BiH ponajmanje zemlja koja bi trebalo da služi Turskoj za bilo kakve vojne vježbe, s obzirom da Turska ima “poprilično navijački odnos prema BiH”.

Ona očekuje da će Predsjedništvo BiH, koje je i kolektivni šef Oružanih snaga BiH i kao takvo odlučuje da li će dozvoliti vježbu Akademije mornarice Oružanih snaga Turske u Neumu, donijeti racionalnu odluku.

“Mislim i očekujem da će racionalnost svih članova Predsjedništva BiH doprinijeti tome da će manevri u blizini obale BiH biti zabranjeni. BiH je ponajmanje zemlja koja bi trebalo da služi Turskoj za takve vježbe”, smatra Majkićeva.

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović uputio je danas zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se razmatrala mogućnost uplovljavanja brodova Oružanih snaga Turske u BiH, odnosno neumski akvatorijum.

Savjet ministara BiH na jučerašnjoj sjednici nije dao saglasnost za održavanje “otvorene morske vježbe” Akademije mornarice Oružanih snaga Turske, koja je trebalo da bude održana od 14. do 19. jula u Neumu.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je nakon toga da će Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je predložilo održavanje “otvorene vojne vježbe” Akademije mornarice Oružanih snaga Turske u Neumu, o odluci obavijestiti tročlano Predsjedništvo BiH.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s