Navijači i „Četnici“ napali „Žene u crnom“ u Valjevu

Grupa žena iz organizacije „Žene u crnom“ napadnute su u centru Valjeva, tokom svog mirnog protesta, od strane nekolicine mladića, pripadnika nekoliko navijačkih grupa i grupe „Četnici Valjevo“, koja se pojavljuje na skupovima nacionalističkih organizacija. Policija je uhapsila desetak napadača.

Do incidenta je došlo na Gradskom trgu, gde su se okupile pripadnice „Žena u crnom“ iz Beograda, koje su svoj skup uredno prijavile.

One su razvile transparent na kojem je pisalo „Da se ne zaboravi Srebrenica“ i mirno stajale, da bi se 15-ak minuta kasnije na licu mesta pojavila veća grupa mladića koja je uz povike i uvrede, prekopostavljenog kordona policije, počela da „Žene u crnom“ gađa jajima.

U jednom trenutku, oni su uspeli i da probiju kordon i otmu transparent. Policija je u međuvremenu dobila pojačanje pripadnika interventne jedinice i uhapsi desetak najagresovnijih napadača koji su pokušali da se i fizički obračunaju sa pripadnicima NVO.

Među napadačima  bilo je pripadnika navijačkih grupa, ali i članova grupe „Četnici Valjeva“, koji se u poslednje vreme u crnim majicama i obeležijima te grupe, pojavljuju na skupovima nacionalističkih organizacija.

Nakon hapšenja napadača, jedan broj njihovih prijatelja i članova porodica okupio se i ispred zgrade Policijske uprave, čiji ulaz obezbeđuje policija. Oni su kratko za „Blic“ rekli da su došli da saznaju zbog čega su uhapšeni njihovi prijatelji, ističući da su „Žene u crnom“ svojim tranparentom provocirali Valjevce „koji nemaju nikakve veze sa zločinom u Srebrenici“.

U policiji se za sada nisu oglašavali, rekavši da se čeka dolazak javnog tužioca koji treba da sasluša uhapšene i odluči o eventualnom određivanju pritvora.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s