Dodik odbrusio Amerikancima: Ne mešajte se u unutrašnje stvari Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je nekorektan i nedopustiv stav Ambasade SAD povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata da su politički lideri Republike Srpske „propustili priliku da pokažu predanost zajedničkim evropskim vrednostima mira i pomirenja“.

Dodik Mc.rs  650x487 Dodik odbrusio Amerikancima: Ne mešajte se u unutrašnje stvari Srpske

„U poslednje vreme se trudim da ne ulazim u javnu polemiku o nekim pitanjima, ali ako je reč o Republici Srpskoj i BiH onda je u najmanju ruku nekorektno i nedopustivo da se na taj način daju kvalifikacije i ocene. I ako je od Amerikanaca – i od njih je dosta mešanja u ovdašnje unutrašnje stvari“, naglasio je predsednik Srpske u izjavi novinarima u Milićima.

Komentarišući stav Ambasade SAD u BiH da je „sramotno što su politički lideri u Srpskoj pokušali da steknu političke poene“ kritikujući gradonačelnika Istočnog Sarajeva u vezi sa njegovim učećšem u prošlonedeljnoj biciklističkoj trci, u čijoj organizaciji su učestvovali Sarajevo i Istočno Sarajevo, Dodik je istakao da to samo govori o sprezi stranog faktora i domaćih konvertita.

Predsednik Srpske je ponovio da je svima jasno da je BiH propala zemlja i da se to samo potvrđuje takvim ponašanjem bošnjačke strane i Ambasade SAD.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s