Al Kaida u Jemenu smaknula dvije osobe zbog vračanja

 

Dvojicu stanovnika na jugoistoku Jemena ustrijelili su hitcima iz vatenog oružja pripadnici Al Kaide pod optužbom da se bave vračanjem i magijom, zabranjenima u islamu, rekao je sigurnosni izvor.
Ubojstvo se dogodilo u subotu navečer u Šeru, u pokrajini Hadramutu, gdje su naoružane osobe na motociklu pucale u Omara Abdelhafeda ubivši ga na mjestu, nakon čega su se nakon više sati vratile i pucale u Saida Hadramija, brijača, dodaje isti izvor.
Al Kaida je tako izvršila nedavne prijetnje upućene ovoj dvojici zbog “bavljenja vračanjem i magijom”, rekao je isti izvor.
Ekstremistička mreža je aktivna na jugu i na istoku Jemena pošto je iskoristila slabljenje središnje vlasti zbog narodne pobune protiv bivšeg predsjednika Alija Abdulaha Saleha 2011., kako bi učvrstila svoju vlast u zemlji.
Uz česte krvave napade na policiju i na vojsku, Al Kaida je u ime islamskog zakona zadnjih godina u Jemenu smaknula više osoba pod optužbom za vračanje i za homoseksualnost. Drugima je, pod optužbom za krađu, odsijecala ruke.
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s