Ugljanin i Davutoglu o odnosima dve zemlje

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Ahmetom Davutogluom o značaju dobrih odnosa Srbije i Turske za Bošnjake Sandžaka i regionalnu saradnju na Balkanu.

U saopštenju SDA se navodi da je Davutoglu pohvalio konstruktivno delovanje bošnjačkih poslanika u Skupštini Srbije i ocenio ga kao veliki i znacajan doprinos evropskom putu Srbije.

“Naglašen je značaj unapređenja ekonomske saradnje zemalja i upućen poziv za investiranje u Sandžak i druga nerazvijena područja, uključujući i nastavak finansiranja započetih projekata turske razvojne agencije TIKA”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je konstatovano da su studenti iz Sandžaka koji su završili ili se nalaze na školovanju u Turskoj vrlo uspešni.

Ugljanin je od Davutoglua zatražio da se svim budućim studentima, koji su školske 2014/15. aplicirali za nastavak školovanja na osnovnim i master studijama u Turskoj, dodele državne stipendije i omogući upis na željene fakultete i studijske programe.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s