Vučić Dodiku: Ti, Mile, znaš koliko mi volimo Republiku Srpsku! 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u poseti Sarajevu, rekao je za Al Džazairu kako Srbija podržava celovitu Bosnu i Hercegovinu i najavio da će zvaničnicima Bosne i Hercegovine ponuditi konkretnu saradnju.

– Ja sam rekao mom prijatelju i predsedniku Republike Srpske gospodinu Dodiku ovde – ‘ti, Mile, znaš koliko mi volimo Republiku Srpsku, isti smo narod, koliko je poštujemo, koliko poštujemo i tebe i rukovodstvo Republike Srpske’. On je rekao – ‘znam’.’ – prenosi Vučić Dodikove reči u razgovoru sa direktorom vesti i programa Al Džazaire Balkans Goranom Milićem u Beogradu.

– Teško je igrati se emocijama naroda u Srbiji prema Republici Srpskoj i obrnuto, ali Srbija ima politiku da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i molim te da samo imaš u vidu – mi poštujemo Dejtonski sporazum i to ne poštujemo kao mrtvo slovo na papiru, već ga poštujemo stvarno i suštinski. I kao što niko ne može da ti uništi Republiku Srpsku, niko ne može da uništi Bosnu i Hercegovinu. To je politika Srbije.’ – navodi Vučić.

– Ja sam rekao javno, a sad pred vama ponavljam – mislim da je to pošten odnos. Ja sam Srbin, ja volim Republiku Srpsku, ali ja poštujem, cenim i želim veliki uspeh Bosni i Hercegovini i želim da Bosna i Hercegovina bude prijatelj Srbije i želim da to oseća svaki Bošnjak, svaki Hrvat, kao što želim da svaki Srbin iz Srbije ima takvu vrstu emocija prema BiH – kazao je Vučić.

Bosna i Hercegovina je prva zemlja koju Vučić posećuje nakon izborne pobede.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s